Parcele mladim obiteljima uz popust od čak 95 posto

Parcele mladim obiteljima uz popust od čak 95 posto

VINKOVCI – Grad Vinkovci objavio je natječaj za prodaju nekretnina u svom vlasništvu prema kojem, sukladno Odluci o prodaji po povoljnijim uvjetima kupnje gradilišta u vlasništvu Grada, ponuditelji imaju mogućnost ostvariti popust i do čak 95 posto. Predmet je natječaja prodaja gradilišta na Kanovcima površine 574 četvorna metra s početnom cijenom 155 000 kuna i površine 436 kvadrata, čija je početna cijena 94 500 kuna. Detalje donosi GLAS SLAVONIJE

Uvjeti za popust

Natječaj se provodi izborom najpovoljnijeg ponuditelja koji, uz ispunjenje svih uvjeta, ponudi najviši iznos. Pisane ponude dostavljaju se u zatvorenoj omotnici do 28. rujna ove godine u 10 sati, za kada je zakazano javno otvaranje ponuda u maloj gradskoj vijećnici. Nakon otvaranja ponuda slijedi njihova ocjena i odabir najpovoljnije od povjerenstva za prodaju i zakup gradskih nekretnina.

To je, kažu u gradskoj upravi, nastavak mjera unutar projekta “Vinkovačka obitelj”, kojim se stvaraju preduvjeti za bolji položaj obitelji. Prvi takav natječaj Grad je objavio prije nepune dvije godine i tada su vinkovačke obitelji iskoristile pogodnost kupnje zemljišta po povoljnijim uvjetima do čak 80 posto od ponuđene cijene.

– U okviru naše demografske politike nastavljamo s povoljnom prodajom parcela u gradskom vlasništvu za gradnju kuća mladim obiteljima. U ovom slučaju obitelj s četvero i više djece ostvaruje popust od 85 posto, a obitelj s troje djece zemljište može kupiti uz 70 posto popusta. Nadalje, obitelj s dvoje djece ostvaruje popust od 50, obitelj s jednim djetetom 30 posto, a obitelji bez djece ostvaruju popust od 10 posto. Dodatnu pogodnost za ostvarivanje još povoljnijih uvjeta imaju mlade obitelji do 45 godina starosti – one imaju dodatni popust od 10 posto na cijenu koju ponude na javnom natječaju – pojašnjava Katarina Vučić, pročelnica gradskog Upravnog odjela za investicije, fondove Europske unije i imovinu, dodajući kako uvjet za povoljniju kupnju ostvaruju hrvatski državljani s prebivalištem na području Republike Hrvatske ako prijavitelj i njegov supružnik ili izvanbračni partner nemaju u vlasništvu ili suvlasništvu stan odnosno obiteljsku kuću.

Također, uvjet je i da stan ili kuću nisu prodali, darovali ili na bilo koji drugi način otuđili u posljednjih 15 godina prije podnošenja prijave na natječaj te da nisu stekli pravni položaj zaštićenog najmoprimca na području RH i nisu ostvarili odgovarajuće pravo na stambeno zbrinjavanje po nekom drugom propisu. U gradskoj upravi ističu kako ovim natječajem daju priliku i onim obiteljima koje ne žive na području Vinkovaca da kupe zemljište pod istim uvjetima kao i obitelji iz Vinkovaca. Više na LINKU

DEMOS MEDIA