Milanović primio Tvrtka Jakovinu i ekipu iz Centra Miko Tripalo…

Milanović primio Tvrtka Jakovinu i ekipu iz Centra Miko Tripalo…

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je izaslanstvo Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo, neprofitne, nestranačke i nevladine udruge kojoj je cilj poticati dijalog, ali i predlagati i poticati promjene važne za hrvatsko društvo.

Predstavnici Centra Miko Tripalo informirali su predsjednika Milanovića o svojim aktivnostima i temama kojima se bave zadnjih nekoliko godina: stanje u pravosuđu, socijalno-demografska reprodukcija Hrvatske, europske vrijednosti kod mladih te radno zakonodavstvo i prava radnika. Govoreći o stanju u pravosuđu, između ostalog upozorili su kako je hrvatsko pravosuđe izrazito zatvoreno prema javnosti i netransparentno, s najnižom razinom javnog povjerenja među svim institucijama. Budući da se žele pozicionirati kao think tank udruga koja će kroz dijalog nuditi i rješenja, predstavili su predsjedniku Milanoviću rezultate istraživanja i  preporuke koje su pripremili u cilju poboljšanja stanja u pravosuđu. 

U razgovoru o europskim vrijednostima kod mladih istaknuli su kako je nužno povećati informiranost mladih o EU pitanjima te tako podići njihovu svijest o koristima EU i načinima na koji se mogu aktivnije uključiti u procese donošenja politika koje utječu na njihove živote. Na sastanku je, nadalje, upozoreno i na pojavu novih socijalnih rizika koji nameću promjenu demografske i socijalne paradigme.

Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednik Upravnog odbora Centra Miko Tripalo Tvrtko Jakovina, član Upravnog odbora Goran Sunajko, predsjednik Skupštine Centra Viktor Gotovac, izvršna direktorica i članica Centra Vanja Mladineo, tajnik Centra Hrvoje Nemet i članovi Vinka Tomić Tripalo, Alan Uzelac i Vlado Puljiz.

Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić. Priopćeno je iz Ureda predsjednika Milanovića.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Dario Andrišek