Ivica Todorić:‘Reći ću vam za koliko sam kupio Ledo i koliko sam na njemu zaradio. A Agrokor će mi vratiti, siguran sam!

Ivica Todorić:‘Reći ću vam za koliko sam kupio Ledo i koliko sam na njemu zaradio. A Agrokor će mi vratiti, siguran sam!

U Hrvatskoj je vladavina prava dosta ugrožena. Sad smo dobili jednu odluku koja je korektna, rekao je Todorić

Nakon odluke Visokog kaznenog suda kojom se propituje zakonitost vještačenja u slučaju Agrokor, za Novi dan N1 televizije prvi je put progovorio Ivica Todorić.

– U Hrvatskoj je vladavina prava dosta ugrožena. Većinu sudova čine pošteni ljudi, no postoje slučajevi u kojima država vrši pritisak. Sad smo dobili jednu odluku koja je korektna. Podsjetio bih da sam prije četiri godine podnio prijavu protiv Plenkovića i grupe Borg. U prijavama stoji kako su kretali u to – u dva smjera, jedan je napad na Agrokor, da ga treba spasiti, a drugi da je Ivica Todorić napravio kriminalne radnje. Rekli su da se Agrokor treba spasiti, za mene su govorili da nisam platio porez pa da sam ja na neke otoke iznio devet milijardi kuna itd. Gdje su sad ti? Gdje su njihove tvrdnje? Htio bih kazati da su oni, da bi realizirali svoja dva cilja, organizirali PWC i išli su rušiti bilance, rekao je Todorić.

– No, nas sad više zanima ova odluka. Kad se radilo o Ivici Todoriću počeli su govoriti da sam ja radio kriminal i tu su angažirali KPMG. i sad je taj KPMG došao, taj Goran HorvatAnte RamljakMartina Dalić i kompanija i očito su kreirali način kako taj posao cijeli odraditi. Prvo je trebalo napraviti dokumentaciju i naći krivičnu prijavu s kojom bi se počeo proces protiv mene. I pazite sad, ne taj KPMG, nego oni angažiraju gospođu Matovinu iz Jastrebarskog, jednu revizorsku kuću, da ona napravi dokumentaciju na bazi koje je podignuta optužnica protiv mene. Ona je i prije radila u KPMG-u, danas radi kod gospođe Dalić u Podravci. S druge strane, kad su dobili to, KPMG je pripremio određenu dokumentaciju i njezinu dokumentaciju, no kako su radili za Agrokor iz osobnog interesa, 20 milijuna eura su u dvije godine dobili od Agrokora, nevjerojatno. Razmišljali su tko sada njihovu dokumentaciju vještači i onda su opet našli svojeg kolegu u Poljskoj i onda tobože njemu dale da on vještači. Vještačio je dokumentaciju koju je radio KPMG i opet ta njegova kolegica iz Jastrebarskog, komentirao je Todorić odluku. Prenosi N1