Strava na setu: Alec Baldwin ubio ženu i ranio još jednog čovjeka, donosimo i detalje tragedije…

Strava na setu: Alec Baldwin ubio ženu i ranio još jednog čovjeka, donosimo i detalje tragedije…

Glumac Alec Baldwin sudjelovao je u jezivoj nesreći na filmskom setu. Naime, pucao je iz pištolja koji je služio kao rekvizit te je ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio redatelja Joela Souzu, objavile su vlasti u Novom Meksiku.

U priopćenju se navodi da su zamjenici šerifa oko 14 sati poslani na set na ranču Bonanza Creek kada je pozivatelj hitnoj službi prijavio pucnjavu. Donosi dnevnik.hr

“Šerifov ured potvrđuje da su dvije osobe upucane na snimanju filma Rust. 42-godišnja Halyna Hutchins, direktorica fotografije i 48-godišnji Joel Souza, koji su upucani kada je 68-godišnji glumac i producent Alec Baldwin pucao iz vatrenog oružja.

Hutchins je helikopterom prevezena u bolnicu Sveučilišta New Mexico, gdje ju je medicinsko osoblje proglasilo mrtvom, a Souza je kolima hitne pomoći prevezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent, gdje je na liječenju zbog ozljeda”, navodi se u priopćenju.

Istraga ostaje otvorena i aktivna, a u vezi s ovim incidentom nisu podignute optužnice. “Gospodin Baldwin je dobrovoljno došao razgovarati s istražiteljima i nakon razgovora s njima je otišao”, rekao je Juan Rios iz Ureda šerifa za Guardian.

Glumčev glasnogovornik potvrdio je da se na setu dogodila nesreća u kojoj je vatreni pištolj s ćorcima zakazao, a lokalni mediji izvijestili su da je Baldwin viđen u četvrtak ispred šerifova ureda u suzama, no za komentar nije bio dostupan.

”Prema istražiteljima, čini se da je scena koja se snimala uključivala korištenje vatrenog oružja kada je iz njega pucano. Detektivi istražuju kako je i koja vrsta projektila ispaljena”, rekao je Rios.

Produkcija filma koji je režirao Souza, a Baldwin producirao i glumio u njemu, zaustavljena je i snimanje će biti nastavljeno idućega mjeseca.

Hutchins je bila direktorica fotografije akcijskog filma Archenemy 2020. s Joeom Manganiellom u glavnoj ulozi. Diplomirala je na Američkom filmskom institutu 2015., a četiri godine kasnije proglašena je ”zvijezdom u usponu”.

Kako je došlo do nesreće u kojoj je Baldwin ubio i ranio kolege na setu?

Fox News objavio je i prve fotografije i snimku s mjesta tragedije, a na njima se vidi filmski set prepun policijskih vozila i istražitelja, kao i mjesto nesreće ograđeno policijskom trakom.

Fotografije pogledajte OVDJE.

Vlasti Santa Fea, gdje se snimanje odvijalo, potvrdile su da je 63-godišnji Alec osoba koja je pucala iz pištolja, a da je jedan metak pogodio 42-godišnju Halynu u trbuh. Nažalost, preminula je u Sveučilišnoj bolnici New Mexico u Albuquerqueu.

Prema riječima šerifa, ustrijeljen je i 48-godišnji Joel, koji se trenutačno nalazi na intenzivnoj njezi u bolnici. Policija istražuje ovaj incident i zasad još nije podignuta nikakva optužnica.

Gospodin Baldwin je dobrovoljno došao razgovarati s istražiteljima i nakon razgovora s njima je otišao”, rekao je Juan Rios iz Ureda šerifa za Guardian.

Glumčev glasnogovornik također je potvrdio da se na setu dogodila nesreća koja je uključivala zatajenje vatrenog pištolja s ćorcima, a lokalni mediji izvijestili su da je Baldwin viđen u četvrtak ispred šerifova ureda u suzama, no za komentar nije bio dostupan.

”Prema istražiteljima, čini se da je scena koja se snimala uključivala korištenje vatrenog oružja iz kojeg je pucano. Detektivi istražuju kako je i koja vrsta projektila ispaljena”, rekao je Rios.

Produkcija filma koji je režirao Souza, a Baldwin producirao i glumio u njemu, zaustavljena je i snimanje će biti nastavljeno idućega mjeseca.

Hutchins je bila direktorica fotografije akcijskog filma Archenemy 2020. s Joeom Manganiellom u glavnoj ulozi. Diplomirala je na Američkom filmskom institutu 2015., a četiri godine kasnije proglašena je ”zvijezdom u usponu”. Donosi Dnevnik.hr