Vozio auto s 4,27 promila

Vozio auto s 4,27 promila

Pijani rekorder zaustavljen je u Sesvetama Ludbreškim u rano poslijepodne. Prenosi GLAS SLAVONIJE

Apsolutni pijani rekorder protekloga vikenda 39-godišnji je vozač koji je imao 4,27 promila alkohola u krvi, a za upravljačem automobila zatekli su ga policajci u subotu u 14.50 u Sesvetama Ludbreškim. Policajci su ga odveli u Policijsku postaju Ludbreg i smjestili na triježnjenje.

Iz Policijske uprave varaždinske ističu kako je za sigurnu vožnju vozač apsolutno nesposoban pri koncentracijama alkohola iznad 1,3 promila, a 4 promila čine granicu nakon koje zbog intoksikacije alkoholom može doći do smrti. Za počinjeni prekršaj protiv vozača će se podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu nadležnog općinskog suda, na kojem mu prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 3 mjeseca, a nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje 6 negativnih prekršajnih bodova te slanje na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled, što dodatno stoji 350 kuna.

Prošlog vikenda policajci su evidentirali 4497 prekršaja, od čega ih se je 428 odnosilo na pijane vozače, a 1654 vozača vozila su prebrzo. Pojasom nije bilo vezano 577 osoba, a 202 vozača nepropisno su se služila mobitelom u vožnji. U Osječko-baranjskoj županiji zaustavljena su 34 vozača koja su imala nedopuštenu koncentraciju alkohola u krvi, od kojih 27 vozača automobila i sedam biciklista. Već tradicionalno, najpijaniji je bio biciklist. Policija je izmjerila 2,73 promila 46-godišnjem biciklistu iz Donjeg Miholjca, koji je zaustavljen u subotu u 21.10. Uz to je na području PU osječko-baranjske evidentirano i 257 drugih prekršaja, od kojih 123 prekoračenja brzine, 22 nevezanja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja uporabe mobitela tijekom upravljanja vozilom, pet upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita itd.

U Požeško-slavonskoj županiji utvrđen je za vikend 121 prometni prekršaj. Najviše prekršaja – 72, odnosilo se na prebrzu vožnju, šest vozača bilo je pijano, 20 osoba nije vezalo pojas… Najviša novčana kazna predviđena je za prekršaj počinjen u subotu oko 9.40 u Ulici kralja Tomislava u Čaglinu, gdje je u prometu zatečena 23-godišnja vozačica koja je ne koristeći se sigurnosnim pojasom i bez položenog vozačkog ispita vozila automobil u kojemu je bilo više osoba nego što ima sjedala. Protiv 23-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 11.300 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji tijekom vikenda policajci su zatekli 12 vozača s alkoholom u organizmu. Najviša koncentracija, 2,72 promila, zabilježena je 54-godišnjem vozaču u Otoku. Stacionarne kamere zabilježile su 33 prekršaja nedopuštene brzine vozila.

Sandra Lacić Vijest je na izvornom LINKU

DEMOS MEDIA