Tomašević: Traženo uklanjanje Praljkova murala, ostali uklonjeni greškom

Tomašević: Traženo uklanjanje Praljkova murala, ostali uklonjeni greškom

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević jutros je komentirao slučaj uklonjenih murala u zagrebačkoj četvrti Lanište, o kojemu se danas priopćenjem oglasio i HEP. Javlja HRTV

Novinari su Tomaševića pitali zašto je šef Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad Tomislav Vukoja iz njegove stranke Možemo! tražio uklanjanje murala.

– Vijeće Gradske četvrti tražilo je uklanjanje murala Slobodana Praljka na temelju prijave građana, on je proslijedio tu prijavu komunalnom redarstvu, koje je uputilo nalog HEP-u, budući da se taj mural Slobodana Praljka nalazio na trafostanici HEP-a, i greškom su uklonjeni svi murali na trafostanici, konkretno, greškom su uklonjeni mural 204. gardijske brigade, mural posvećen Dinamu i mural posvećen žrtvama Vukovara, rekao je Tomašević.

HEP je o slučaju murala na trafostanici u Ulici Ive Robića objavio priopćenje:

HEP ODS Elektra Zagreb postupila je sukladno nalogu za uklanjanje murala koji je izdao Grad Zagreb, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, a po prijavi Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad.

Navedeni nalog izravno upućuje na uklanjanje murala, a s obzirom na činjenicu da navedena trafostanica nije imala dozvolu za oslikavanje, HEP ODS Elektra Zagreb po njemu je bila obvezna postupati.

Napominjemo da je HEP ODS Elektra Zagreb izdala niz dozvola za oslikavanje murala umjetničkog sadržaja na trafostanicama, između ostalog i na temelju suradnje s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i Udrugom navijača Dinama Bad Blue Boys, s kojima imamo dobru suradnju, a među kojima je i nekoliko murala s motivima grada heroja Vukovara.

Shodno navedenom, otklanjamo odgovornost HEP ODS-a Elektre Zagreb prema građanima i nadležnim institucijama. HEP ODS Elektra Zagreb dužna je postupati po nalogu Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA