Hitno potrebne krvne grupe 0+, A+ i B+!

Hitno potrebne krvne grupe 0+, A+ i B+!

APEL IZ GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOGA KRIŽA OSIJEK. Javlja GLAS SLAVONIJE

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek poziva darivatelje svih krvnih grupa da u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek daju krv, i to posebice krvnih grupa 0+, A+ i B+, a koje su na kritičnoj razini.

– Zbog toga je privremeno odgođeno nekoliko elektivnih operativnih zahvata pacijenata s navedenim krvnim grupama. Pozivamo darivatelje danas i sutra, odnosno u petak, od 7.30 do 19.30 sati te u subotu od 7.30 do 15.30 sati da daju krv na Transfuziji – poručuje Martina Hećimović, v.d. ravnateljice GD-a Crvenoga križa Osijek.

Zalihe navedenih, ali i ostalih krvnih grupa, manje su od optimalnih. Stoga Gradsko društvo Crvenog križa Osijek poziva sve dobrovoljne davatelje, a i one koji to još do sada nisu bili, da se odazovu njihovu apelu. Samo dobrovoljnim darivanjem krvi, kaže v.d. ravnateljice, može se omogućiti redovito liječenje svim hospitaliziranim pacijentima koji su u potrebi za transfuzijom.

– Darivanjem samo jedne doze krvi moguće je spasiti čak tri ljudska života, i to valja imati na umu, baš kao i činjenicu da se krv ne može proizvesti, nego je samo čovjek čovjeku može dati. Stoga, odazovite se na ovaj apel – poziva Hećimović. Ma. M. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA