Hrvatske vode ovršene za 70 milijuna kuna: ‘Plaće radnika nisu upitne, ali vidjet ćemo hoće li božićnice biti isplaćene’

Hrvatske vode ovršene za 70 milijuna kuna: ‘Plaće radnika nisu upitne, ali vidjet ćemo hoće li božićnice biti isplaćene’

Iz Hrvatskih voda su poručili da će svi zacrtani projekti ići dalje i da će se materijlna prava radnika poštovati

Tvrtka Hrvatske vode našla se u velikom financijskom problemu. S računa im je skinut iznos od čak 70 milijuna kuna zbog starog sudskog spora iz 2010. koji je tek sada postao pravomoćan.  Doznaje RTL

Naime, tvrtka EkoInd tužila ih je zbog novca koji je trebala dobiti za posao sanacije vodocrpilišta kod Senja, gdje se prije 11 godina prevrnula cisterna s naftom. 

Kako se postupak otegnuo, a iznos duga od 32 milijuna, s kamatama je narastao na 70 milijuna kuna. Hrvatske vode potvrdile su kako je ovrha doista provedena.

Iz Hrvatskih voda su poručili da će svi zacrtani projekti ići dalje i da će se materijlna prava radnika poštovati.

Denisom Paradiš, predsjednik Sindikata PPDIV-a kazao je kako za sada plaće radnika nisu upitne. 

“Međutim ono što se osjeti je da je naknada prijevoza koja je trebala biti isplaćena još uvijek nije isplaćena. Naravno da to vežu za događaje koje svi pratimo kroz medije pa tako i zaposlenici jer drugih informacija nemaju. Sigurno da je jer drugih informacija od poslodavca nisu dobili”, kazao je.

“Pripremali smo dopis koji ćemo sutra proslijediti prema Upravi sa svim pitanjima o kojima razgovaramo. 1.12. ide plaća za zaposlenike, kroz 12. mjesec prema kolektivnom ugovoru idu isplate dar za djecu i božićnica. Hoće li to biti dovedeno u pitanje, to tek treba vidjeti, nadam se da neće”, kazao je. 

Paradiš je kazao i da je teško reći tko je odgovoran za ovu stiuaciju.

“Je li odgovornost na sadašnjem Upravnom vijeću, generalnom direktoru, rekao bih da nije. Možda su mogli reagirati bolje i ranije ali je odgovornost na ljudima koji su, sad je vidljivo, donijeli lošu poslovnu odluku jer je sanaciju i radove trebalo platiti 32 milijuna, a ovdje je sad dupli iznos koji treba platiti, ovrha je sjela”, kazao je Paradiš.