Večeras završni događaj u okviru Mjeseca hrvatske knjige

Večeras završni događaj u okviru Mjeseca hrvatske knjige

Večeras završna svečanost MJESECA HRVATSKE KNJIGE 2021. U Gradskoj knjižnici Nova Gradiška predstavljanje knjige Zagonetačkog kluba Dragalić i Općine Cernik.

DOBRI DUH CERNIKA: TIHO PODKONJAK, EZNOL ISPISKI.

Autori knjige su novinar i enigmatičar Vjeko Hudolin, predsj. ZKD-a i Branko Modrić, sunakladnik je Zagonetački klub Dragalić, graf. dizajner i akademski slikar Gordan Bijelić, a knjiga je u dogovoru s općinom Cernik izdana uz 5. obljetnicu Tihine smrti kao spomen na tog obiteljskog čovjeka, vjernika, zagonetača i grafičkog dizajnera, a također i kreativnog suradnika, najčitatelja i darovatelja knjiga GKNG.

Kroz predstavljanje knjige želi se podsjetiti na njegov rad, stvaralaštvo i djelovanje, ne samo kao stručnjaka, nego i kao vrijednog, skromnog i samozatajnog čovjeka koji je umro u 47. godini života, ali je ostavio veliki trag u novogradiškom kraju i diljem domovine.

O knjizi će govoriti autori Vjeko Hudolin i Branko Modrić, autori tekstova Sanja Podkonjak, Vitomir Žakić, načelnik općine Cernik Pero Galogaža, glavni urednik enigmatskog magazina “Feniks” iz Rijeke, a sve će pozdraviti v.d.ravnat. GKNG Ernestina Straga-Šašić uz predstavnike Grada.

Organizatori: Općina Cernik i Zagonetački klub Dragalić u suradnji s Gradskom knjižnicom Nova Gradiška.

Moderatorica: Biljana Dakić

Glazbenim izvedbama na flauti susret će oplemeniti Lucija Prpić, uč. 6.r. Gl.odjela OŠ “ML” NG pod mentorstvom prof. Daliborke Krešić i voditeljice Gl. odjela prof. Helene Heller

Mjesto susreta: Dječji odjel GKNG (prizemlje), Relkovićeva 4

Organizatori: GKNG, ZKD i Općina Cernik

Pokrovitelj: Grad Nova Gradiška

Vaša Gradska Knjižnica NG

DEMOS MEDIA