NOVA AVIONSKA LINIJA OSIJEK – MÜNCHEN – OSIJEK – Stigli putnici iz Njemačke

NOVA AVIONSKA LINIJA OSIJEK – MÜNCHEN – OSIJEK – Stigli putnici iz Njemačke

Prvi put u povijesti Hrvatske CA ima redovitu međunarodnu liniju iz Osijeka. Javlja GLAS SLAVONIJE

Nakon što je u rujnu Zračna luka Osijek s hrvatskim nacionalnim avioprijevoznikom Croatia Airlinesom potpisala ugovor o poslovnoj suradnji kojim je dogovoreno da od 15. studenoga Osijek avionskom linijom dva puta tjedno bude povezan s glavnim gradom njemačke savezne pokrajine Bavarske, Münchenom, u ponedjeljak je prvih 25 putnika upravo zrakoplovom na toj liniji sletjelo na prostor Zračne luke Osijek.

Generator promjene

Ovo je prvi put u povijesti moderne Hrvatske da Croatia Airlines obavlja redovitu međunarodnu liniju iz Zračne luke Osijek. S obzirom na to da osječki aerodrom više od godinu dana nije imao međunarodne letove, a sada je Osijek povezan s Münchenom, ovo je za njegovu budućnost od iznimnog značenja, poručeno je iz Zračne luke Osijek.

Unatoč doista gustoj magli, posada je zrakoplov Croatia Airlinesa tipa Dash Q400 prizemljila bez problema, a pristigle putnike i cijelu posadu zrakoplova, pomalo iznenađene, na crvenom su tepihu i uz bukete dobrodošlice dočekali uz direktra osječke Zračne luke Ivana Kosa i osječki gradonačelnik Ivan Radić te zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić.

– Simbolično za Zračnu luku Osijek, za grad Osijek, Osječko-baranjsku županiju, pa i cijelu Slavoniju i Baranju, ovo je veliki događaj. Bez obzira na to što smo duboko zašli u jesen, najavljujemo proljeće za našu Zračnu luku i nadamo se da će ovaj prvi let iz Münchena biti pokazatelj novih letova i povezanosti Osijeka i cijele regije s Njemačkom i cijelom Europom – konstatirao je Kos. Dodao je kako su na početku projekta revitalizacije i obnove Zračne luke i logično je da su se pritom povezali s nacionalnim prijevoznikom koji je, rečeno je, strateški prepoznao da budu uz Osijek i njegovu zračnu luku.

– U ovim izazovnim vremenima pandemije trebat će nam svima strpljenja, razumijevanja i snage, no vjerujem da ćemo zajednički uspjeti ostvariti još više letova za naše građane – kazao je Kos zahvalivši resornom ministarstvu i ministru te gradonačelniku Radiću i županu Ivanu Anušiću jer, kako je rekao, razumiju mogućnosti Zračne luke koja treba biti generator promjene te gospodarskog i turističkog razvoja.

Prvim letom u Osijek je došao i predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić, koji je izrazio nadu da će ovaj let, kako je i planirano, postati cjelogodišnji.

– Kuriozitet na ovom letu je da smo imali tri majke s bebama, što je dobar znak nekog novog početka. Imamo neke nove putnike u našem zrakoplovu – poručio je Bajić.

Za sada su potpisanim ugovor potvrđeni letovi do polovine siječnja iduće godine, i to dva puta tjedno, ponedjeljkom i petkom, zrakoplovima kapaciteta 76 sjedala. Cijelu vijest pročitajte na izvornom LINKU

DEMOS MEDIA