PREMINUO DUGOGODIŠNJI POTPREDSJEDNIK SAVJETA ZA NACIONALNE MANJINE NIKOLA MAK

PREMINUO DUGOGODIŠNJI POTPREDSJEDNIK SAVJETA ZA NACIONALNE MANJINE NIKOLA MAK

Sa žaljenjem Vas obavještavamo da je u 85. godini života preminuo dugogodišnji potpredsjednik Savjeta za nacionalne manjine iz reda njemačke nacionalne manjine Nikola Mak. objavljeno je na službenom web portalu Savjeta za nacionalne manjine

Nikola Mak rođen je 1937. godine u Čemincu u Osječko-baranjskoj županiji, a odrastao u Gradu Osijeku gdje je završio Pravni fakultet.

Nemjerljiv obol opstanku i napretku kako njemačke, tako i austrijske i ostalih nacionalnih manjina, dao je neumornim zalaganjem unutar udruge Njemačka zajednica – Zemaljska udruga Podunavskih Švaba u Hrvatskoj kao dugogodišnji predsjednik i počasni predsjednik, Svjetskog saveza Podunavskih Švaba, te županijskog Vijeća njemačke nacionalne manjine.

Svoj životni i profesionalni vijek posvetio je Gradu Osijeku, promicanju njegove kulture vođenjem brojnih kulturnih ustanova te pokretanjem brojnih kulturnih manjifestacija i danas aktualnih festivala.

Od 2003. do 2007. godine bio je zastupnik u Hrvatskom saboru kao predstavnik 12 nacionalnih manjina.

Ispraćaj cijenjenog kolege održati će se u subotu 20. studenoga 2021. na Retfalačkom groblju.

Obavještavamo vas kako će se komemoracija za g. Maka održati u subotu 20.11.2021. s početkom u 10 sati u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, Trg Bana J. Jelačića 19 u Osijeku.

Molimo sve nazočne da imaju spremne EU digitalne Covid potvrde. Pogreb će se održati u Osijeku na Retfalačkom groblju u 13 sati. Vijest je objavio SAVJET ZA NACIONALNE MANJINE na LINKU

DEMOS MEDIA