(VIDEO) Autobusi s prosvjednicima iz Splita krenuli za Zagreb, kolona se uključuje i s Trga žrtava fašizma, ovo je njihov zahtjev

(VIDEO) Autobusi s prosvjednicima iz Splita krenuli za Zagreb, kolona se uključuje i s Trga žrtava fašizma, ovo je njihov zahtjev

Danas u 15 sati najavljen je do sada najveći prosvjed protiv uvođenja covid potvrda. Javlja ZAGREB INFO

Nezadovoljni građani okupit će se na dvije lokacije. Prva skupina sastaje se na Trgu žrtava fašizma, ispred inicijative “Svjetlo protiv mraka”, među njima je su i političari, a svoj poziv preko Facebook profila uputio je i Zvonimir Troskot. Druga skupina okuplja se na Trgu Francuske Republike u organizaciji inicijative “Bijeli tihi marš”. Potom će se svi zajedno uputiti na Trg bana Jelačića.

Ovoga se puta očekuju prosvjednici iz svih krajeva Hrvatske odakle se grupe okupljaju i dolaze autobusima, a neki od njih koje očekuje dug put već su krenuli ranom zorom.

Tako samo iz Splita dolazi osam autobusa. Među prosvjednicima je predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić piše Dalmatinski portal.

Jedan od glavnih zagovornika ukidanja covid potvrda je i novinar Boris Mišević koji je na svom Facebook profilu objavio zahtjev sudionika Bijelog tihog marša koji prenosimo u cijelosti:

“Stojimo ovdje danas izražavajući najdublju zabrinutost glede kaosa i podjela koje je izazvao Stožer civilne zaštite donošenjem Odluke o Covid potvrdama – Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova od 12. studenoga 2021.
Ljude, koji nemaju tzv. Covid potvrdu, protuustavno i protupravno se isključuje iz društvenog života i onemogućuje im se odlazak na posao, studiranje i osnovno ustavno pravo na rad što je izravno kršenje svih konvencija o ljudskim pravima, svih zakona, moralnih načela i Nünberškog kodeksa.
Naša je građanska dužnost otpor prema diskriminaciji svake osobe, otpor prema društvenim podjelama i korištenju ove diskriminatorne potvrde kao temelja za to.
Svi hrvatski građani, bez obzira na cijepni i zdravstveni status, pozvani su pridružit nam se u zaštiti demokracije za koju su se naši branitelji borili u Domovinskom ratu, te temeljnih ljudskih i radničkih prava svake osobe.
Zahtijevamo da odmah i bez odgode povučete diskriminatornu Odluku.
Mi nismo protiv cijepljenja i smatramo da ono mora biti dostupno i besplatno za sve koji žele, a da se nitko ne smije prisiljavati niti uvjetovati istim.” Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA