Neslužbeno – 4926 novozaraženih u Hrvatskoj

Neslužbeno – 4926 novozaraženih u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je 4926 novozaraženih u posljednja 24 sata, neslužbeno doznaje HTV. Jučer su od posljedica COVID-a preminule čak 73 osobe, što je najviše u četvrtom valu. Novozaraženih je 1327. Pritisak na bolnice i dalje je velik, u njima se liječi gotovo 2600 pacijenata, od kojih 324 na respiratoru. U Kliničkoj bolnici Dubrava od sutra će primati samo hitne slučajeve i onkološke pacijente. – Zadnjih tjedana smo u kontinuiranom povećanju kapaciteta za COVID bolesnike, jednako tako reduciramo kapacitete za sve ostale bolesnike. Predvidjeli smo i daljnja povećanja i formiranje novih jedinica intenzivnog liječenja, tako da ćemo od srijede ukinuti cjelokupni elektivni program, bit će dostupno samo za hitne i onkološke bolesnike, najavio je Ivica Lukšić, ravnatelj KB-a Dubrava gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a.

Bruno Baršić, voditelj Kriznog stožera KB Dubrava, rekao je sinoć u HTV-ovoj emisiji Otvoreno da je situacija u toj zagrebačkoj bolnici “vrlo napregnuta” te da im je osnovni problem manjak kadrova, a izrazio je i strah od brojeva novooboljelih od COVID-a u drugoj polovici ovoga tjedna.

O dubokim podjelama društva zbog epidemioloških mjera, o povjerenju u znanost i s druge strane različitim teorijama urote – raspravljalo se u našoj emisiji U mreži Prvog. Broj novozaraženih u županijama u posljednja 24 sata:  

 U Sisačko-moslavačkoj županiji su 202 novozaražene osobe. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA