Puljak: ‘Ovo je izvanredno stanje‘; Ivić: ‘Gadi mi se više govoriti brojke, to su ljudski životi‘

Puljak: ‘Ovo je izvanredno stanje‘; Ivić: ‘Gadi mi se više govoriti brojke, to su ljudski životi‘

Gradonačelnik Splita i ravnatelj KBC-a Split sazvali su izvanrednu konferenciju za medije ispred Klinike za infektologiju na Križinama

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak i ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović sazvali su izvanrednu konferenciju za medije ispred Klinike za infektologiju na Križinama.

Glavna tema je aktualna situacija s virusom COVID-19.

– Nalazimo se u izvanrednom stanju. U bolnici sam vidio ljude koji se bore za život, ali i ove hrabre ljude koji se bore da bi sačuvali živote naših sugrađana. Nije više vrijeme za relativizaciju, razne interpretacije već je vrijeme da budemo odgovorniji.

Pozivam sve sugrađane da budemo svi zajedno odgovorniji i da poštujemo mjere da bi sačuvali živote koji se još daju sačuvati. Mislim da je vrijeme da se svi odreknemo jednog dijela svoga komoditeta za viši cilj. Na odjelu sam vidio mladu osobu, 98. godište koja se bori za svoj život.

Ovi hrabri ljudi, osoblje, koje se bori su istinski heroji. Kao što svim liječnicima poklanjamo povjerenje u svakodnevnom životu, imajmo sada povjerenje u njih. Slušajmo njihove preporuke i ono što nam oni kažu. Još ima nade i šanse da se ne dogodi najgori scenarij – rekao je gradonačelnik Puljak, prenosi Slobodna Dalmacija.