UŽIVO Tomašević: U manje od dva tjedna cijepilo se 40.000 građana

UŽIVO Tomašević: U manje od dva tjedna cijepilo se 40.000 građana

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za novinare govorio je o planiranim EU projektima u gradu Zagrebu. Kazao je da će2022. ukupni planirani prihodi od EU sredstava u gradu Zagrebu iznositi milijardu i 359 milijiuna kuna. Govoreći o cijepljenju protiv koronavirusa kazao je da su otvorena nova četiri punkta te da je većina njih cijepljena prvom dozom.    Javlja HRTV

Najavio je da su iduće godine među projektima Prirodoslovni muzej i Etnografski muzej. Za Prirodoslovni muzej će oko 25 milijuna kuna doći iz gradskog proračuna, a 33 milijuna iz EU sredstava. 

Iduće godine, ukupni planirani prihodi od EU sredstava u gradu Zagrebu iznose milijardu i 359 milijiuna kuna. To je rast od 40% u odnosu na 2021. godinu, istaknuo je Tomašević. 

Govoreći o cijepljenju u Zagrebu kazao je da se u manje od dva tjedna cijepilo ukupno oko 40.000 građana. Broj dnevno cijepljenih uspjeli smo udvostručiti u odnosu na prvih sedam dana studenog, dodao je. 

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet govorio je o obnovi. Izmjene i dopune zakona o obnovi su izglasane, a ključne odredbe odnose se na pojednostavljenje i ubrzanje procedure. Zakon će pratiti i pravilnik o jednostavnoj javnoj nabavi, koji stupa na snagu sutra. Njime će se skratiti rokovi i povisiti iznosi za ugovaranje radova u obnovi, dodao je. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA