Banožić o novom skandalu u Hrvatskoj vojsci: “Istraga upućuje na to da nije bilo samo za osobnu konzumaciju”

Banožić o novom skandalu u Hrvatskoj vojsci: “Istraga upućuje na to da nije bilo samo za osobnu konzumaciju”

Nakon što je u utorak Dnevnik Nove TV prvi izvijestio o novom skandalu s kokainom u Hrvatskoj vojsci, sve je komentirao ministar obrane Mario Banožić. Priznao je da ga brine što je u Hrvatskoj vojsci prisutna droga, tim više što ovo nije prvi takav slučaj.

“Dana je jasna uputa na nultu stopu tolerancije i ja sam siguran da ćemo ovu pojavu iskorijeniti, međutim počelo se postavljati pitanje da li je ona nastala jučer ili je to nešto što je bilo uvrjeđeno godinama u hrvatskoj vojsci?”, izjavio je ministar obrane Mario Banožić komentirajući slučaj časnika pozitivnog na kokain.

Banožić je dodao i da ga cijela situacija brine. 

”Naravno da brine čim imate pojavu bilo kakvog oblika ovisnosti u okruženju, naravno da ona nije zdrava i kao takva ne može biti dio Hrvatske vojske. Kao moralna poruka društvu i isto tako sam razvoj hrvatskih vojnikinja i vojnika u sustavu”, ističe Banožić.

‘Postoje određeni zaključci temeljem istrage koju je napravila krim-vojna policija da je riječ i o većoj količini, kao što smo imali slučaj s marihuanom prošli tjedan, čini mi se da je bilo pet kila.

Upućuje na pojavu da nije bila samo za osobnu konzumaciju”, zaključio je Banožić.