U JAVNOST PROCURILI DETALJI BIZARNIH ZABAVA: Prikuju ga za krevet, ljube se i grle kako bi proširili virus

U JAVNOST PROCURILI DETALJI BIZARNIH ZABAVA: Prikuju ga za krevet, ljube se i grle kako bi proširili virus

Neobične tematske zabave događaju u susjednoj Italiji. Otvorena je istraga nakon što je jedan muškarac preminuo, a nekoliko osoba završilo na intenzivnoj njezi. Svi su oni navodno prisustvovali zabavi s ciljem da se zaraze koronom. U najmanju ruku ovaj bizaran trend zavladao je u sjevernoj Italiji, gdje se ljudi koji se ne žele cijepiti, žele zaraziti i preboliti koronu kako bi dobili covid potvrdu za posao, ulazak u barove i restorane te vožnju javnim prijevozom, piše The Daily Beast. Javlja ZAGREB INFO

U Italiji je dokaz o oporavku, odnosno, prebolijevanju covida-19, dovoljan za dobivanje  propusnice na šest mjeseci. Zabave se prvenstveno održavaju na području južnog Tirola uz granicu s Austrijom, koja ima visok broj zaraženih i niska stopa procijepljenosti.

‘Ne shvaćaju da je virus opasan’

‘Ima mladih ljudi, čak i školske dobi, koji se susreću sa zaraženima i pokušavaju oboljeti, ne shvaćajući da je virus opasan i za njih. Postoje dugoročne posljedice, a i mladi završavaju u bolnici’,  rekao je zdravstveni koordinator Patrick Franzoni za lokalnu talijansku radio postaju. ‘Muškarac koji je preminuo od covida bio je Austrijanac koji je redovito prelazio granicu kako bi prisustvovao zabavama u Italiji’, rekao je Franzoni.

‘Na zabavama se zaraženi druže s necijepljenima, ljube ih i grle kako bi širili virus’, dodao je i naglasio da bi se zaražena osoba mogla suočiti s kaznenom prijavom za svjesno širenje virusa.

‘Pokušavaju udahnuti virus’

Istraga je pokazala da se neke od zabava održavaju u vanjskim prostorima barova, kojima se pristupa bez potvrda. Tamo zaražene osobe prosljeđuju čaše ili boce iz kojih su pili, kako bi proširili virus.  Ostala događanja održavaju se u privatnim kućama. U jednom od slučajeva okupljanja, zaražena je bila prikovana za krevet, a gosti su se okupili oko njega kako bi pokušali udahnuti virus. Ljube se i grle kako s ciljem širenja virusa.

U sjeverenoj Italiji brojni roditelji odbijaju cjepivo, lažiraju potvrde i za sebe i za djecu, a djeci daju cjepiva kućne radinosti. Ne čudi što se broj zaraženih duž sjeverne granice Italije utrostručio u posljednjih mjesec dana. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA