Tomašević predstavio novog šefa za financije u Holdingu, osvrnuo se i na puknuće vrelovoda

Tomašević predstavio novog šefa za financije u Holdingu, osvrnuo se i na puknuće vrelovoda

Na redovnoj konferenciji za novinare gradonačelnik Tomašević osvrnuo se na imenovanje u Holdingu Dubravka Karačića koji je jutros imenovan nakon raspisanog javnog natječaja kao člana uprave za podruje financija Gradonačelnik je napomenuo da dolazi iz područja financija u kojima ima više od 20 godina iskustva, ovlašteni je revizor, osam godina je bio revizor  u Zagrebačkoj banci.

“Gospodin Karačić će se pridružiti upravi koju čine Matija Subašić Maras, Ivan Novaković kao predsjednik Uprave te će sada biti član Uprave za financije” rekao je gradonačelnik. Javlja ZAGREB INFO

Gradonačelnik se osvrnuo i na natječaje za koje će uprava Holdinga donijeti odluku o imenovanju. Završio je natječaj za Arenu, Autobusni kolodvor, Gradska groblja, Vladimir nazor te Zagrebački digitalni grad i Zrinjevac.

“Za voditelje je bilo preko 100 prijava, uskoro kreće proces selekcije” komentirao je Tomašević.

Cijepljenje

“Sa svim dozama cijepljeno je 67 posto odraslog stanovništva, a 75 posto bar jednu dozu cjepiva i po tome Grad Zagreb prednjači”, poručio je Tomašević.

Do sada je cijepljeno na Velesajmu 41 926 osoba.

Pozvao je građane na booster dozu da se pojača zaštita

Puknuće vrelovoda

Gradonačelnik se osvrnuo na pucanje magistralnog vrelovoda, napomenuvši da time upravlja HEP koji je državna tvrtka, ali da to u krajnjem slučaju utiče na kvalitetu građana zapadnog dijela Zagreba.

“Čuo sam se s Barbarićem, oni rade na otklanjanju kvara kako bi se do večeri normalizirala opskrba” rekao je Tomašević te nadodao da je HEP krenuo u sanaciju vrelovodne mreže u Zagrebu te kako je ovo ljeto bilo dosta radova.

Ipak, što se zapadnog dijela tiče predviđeno je da se ovaj vrelovod sanira u nekoliko sljedećih godina, poručio je Tomašević.

Stipendiranje

“Grad Zagreb je objavio natječaje za svoje stipendijske programe. Usvojene su sve izmjene vezano za stipendijske programe Grada Zagreba. Za stipendijski program izdvojena su veća sredstva po svim osnovama, ukupno 44 milijuna kuna za stipendijske programe” rekla je zamjenica Dolenec.

Novost je da se u programu deficitarnih zanimanja nude stipendije za studiranje, svi nastavni smjerovi prirodoslovnih studija; matematika, fizika, biologija, kemija. Tu je i preddiplomski i diplomski studij rehabilitacijsko edukacijskog smjera, logopedije, ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

“Područje ranog i predškolskog obrazovanja je izuzetno važno jer je Grad Zagreb tu zainteresiran kao potencijalni poslodavac” poručila je Dolenec.

Osim toga stipendiraju se studiji medicine i sestrinstva.

“Natječaj je otvoren do 27.12., Grad Zagreb će imati preko 1100 stipendista u ovoj godini, što je oko 20 posto više” rekla je Dolenec.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA