Potpisani ugovori za financiranje programa, projekata i manifestacija udruga koje doprinose razvoju poljoprivrede na području Brodsko-posavske županije za 2021….

Potpisani ugovori za financiranje programa, projekata i manifestacija udruga koje doprinose razvoju poljoprivrede na području Brodsko-posavske županije za 2021….

U Velikoj vijećnici Županijske uprave danas su s korisnicima potpisani ugovori za financiranje programa, projekata i manifestacija udruga koje doprinose razvoju poljoprivrede na području Brodsko-posavske županije za 2021. godinu ukupne vrijednosti 120.000,00 kn.

Ugovore s Brodsko-posavskom županijom potpisali su:

1. Centar za razvoj Ravnica Beravci, projekt „Lokalno2go – V“ u cilju povezivanja proizvođača i prerađivača s kupcima na mikro razini do potrošača u što kraćem roku – 40.000,00 kn;

2. Centar za razvoj Ravnica Beravci, projekt „Lokalno2go – VI“ u cilju povezivanja proizvođača i prerađivača s kupcima na mikro razini do potrošača u što kraćem roku – 40.000,00 kn;

3. Udruga za promicanje prava životinja „Novogradiške njuške“, program „Spasi njušku“, u cilju privremenog zbrinjavanja napuštenih životinja, veterinarska obrada tih životinja i njihovo trajno udomljavanje – 20.000,00 kn;

4. Udruga za dobrobit i zaštitu životinja Čarlijevi Anđeli, program „Spasi njuškicu“, u cilju smanjenja ili reduciranja broja napuštenih životinja te sprječavanje potencijalnog nastanka i širenja bolesti i zaraza koje mogu prenijeti napuštene životinje – 20.000,00 kn.

Nakon svečanosti potpisivanja ugovora župan Danijel Marušić dao je izjavu za predstavnike medija: “Mi danas potpisujemo ugovore vrijedne 120.000 kuna za određene projekte u poljoprivredi i vrlo su zanimljivi projekti onih s kojima potpisujemo ugovore. To je projekt Lokalno2go, pogotovo jer se jedan takav pozitivan pristup dogodio u vrijeme COVID krize gdje su proizvođači i prerađivači povezani s ljudima koji kupuju određene poljoprivredne proizvode. Za projekt Lokalno2go dobivaju 240 000 kuna (godišnje) ,a danas potpisujemo ugovore u iznosu od 40 000 kuna za ove zadnje mjesece. Ono što je također vrlo zanimljivo je da potpisujemo ugovore s dvije udruge “Čarlijevi anđeli” i “Novogradiške njuške”, a to su u biti udruge koje su vrlo bitne za Brodsko-posavsku županiju, jer skrbe o napuštenim životinjama. S jedne strane se napuštene životinje sklanjaju s ulice, a s druge strane, pored toga što je to humano te im se osigurava sklonište, hrana i veterinarska skrb, sprječava se širenje raznih bolesti koje mogu biti vrlo opasne, jer te su bolesti zoonoze i mogu stradati i ljudi. Drago mi je što danas, bez obzira na to što to još uvijek nije dostatan iznos za njihov rad, jer sigurno trebaju puno više, da s udrugama “Čarlijevi Anđeli” i “Novogradiške njuške” potpisati ugovore po 20.000 kuna i siguran sam da će oni to dobro upotrijebiti.” -kazao je župan Marušić.