Skandalozna web stranica s logom omče za vješanje poziva ljude da prijave ‘hrvatske izdajnike‘

Skandalozna web stranica s logom omče za vješanje poziva ljude da prijave ‘hrvatske izdajnike‘

Prvi na popisu je premijer Andrej Plenković za kojega je naznačeno da ga “Plaćaju Soroš, Bill Gates i razni masoni

Virtualnim svijetom već nekoliko dana kruži web stranica Hrvatske izdajice kojom kreator te ideje poziva građane da prijave u bazu podataka tzv. hrvatske izdajnike. Na početnoj stranici “vrišti” naslov Pronađi izdajnika, a u lijevom gornjem kutu uz naziv Hrvatske izdajice nalazi se logo nacrtane omče za vješanje. Stranica je lansirana 19. studenog s domenom registriranom u Rusiji.

U uvodnoj prezentaciji stoji: “Ovdje možete naći izdajnike hrvatskog naroda, molimo Vas pretražite ili unesite podatke koji nedostaju, da ih MI, NAROD možemo pronaći i suditi im po Božjem i Prirodnom zakonu, Hvala Vam svima, Slobodnim Ljudima”. Kreator stranice ujedno poziva građane koji svrate na stranicu da im pomognu locirati nove izdajnike i time, očito kršiti, GDPR.

“Ovdje unesite njihove adrese, imena i tko im je u bliskom srodstvu. Možete prijaviti imena, adrese (kuće, vikendice, imanja), brojeve telefona, e-mailove, sve što znate ili ste spremni podijeliti sa Hrvatskim Narodom”, navodi se na stranici na kojoj se kao generalni menadžer navodi Mr. Traitor Finder (izmišljeno ime, a u skladu sa nazivom stranice). Doznaje Jutarnji list

Broj na listi, kako se može primijetiti, raste iz sata u sat. U vrijeme pisanja ovih redaka bila su 263 imena uz koje su pretežito pridružene i fotografije, detaljniji podaci kao i razlozi zašto su proglašeni izdajnicima.

Prvi na popisu je premijer Andrej Plenković za kojega je naznačeno da ga “Plaćaju Soroš, Bill Gates i razni masoni da uništi Hrvatsku”. Odmah iza njega je spomenut predsjednik RH Zoran Milanović za kojeg kreatori web stranice pišu da se mora “odlučiti na koju će stranu … ili sa nama ili protiv nas…” Za ministra Vilija Beroša navode da uspostavlja zdravstvenu diktaturu i totalni kriminal, a drugi članovi Stožera Alemka Markotić i Krunoslav Capak da propagiraju strah i cijelo vrijeme lažu. Za prvog čovjeka MUP-a Davora Božinovića ističu da uspostavlja zdravstenu diktaturu i da je bezakonje njegov standard. Na meti se našao i doktor Dobrica Rončević za kojeg kažu da “svim silama želi cijepiti što više ljudi i djece”.

Osim političara i doktora nekome smetaju, kao što se vidi sa liste, i novinari ujedno i “čelnici Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko kao predsjednik te Branko Mijić i Goran Gazdek kao njegovi zamjenici”. Smatraju da su njih trojica “petokolonaši, odgovorni za prenošenje i širenje lažnih vijesti i dezinformacija kao i širenje straha i panike te da vode specijalni rat protiv hrvatskog naroda pa da ih stoga treba osuditi i zabraniti javnu djelatnosti”. Pritom nisu izostavli ni prvog čovjeka HRT-a Roberta Šveba kao ni Matiju Babića.

Sliku i podatke objavili su i o nekim policajcima pa tako jednog, za kojeg navode da je lički policajac, optužuju da prisiljava susjede na cijepljenje prijeteći im uz fizičku prisilu.

Zamjeraju i bivšim predsjednicima države Kolindi Grabar Kitarović i Stipi Mesiću te gradonačelnicima Zagreba, Slavonskog Broda i Rijeke, no kod njih su izostali razlozi zbog kojih su se našli na listi. Na 46. mjestu je završila i prva dama, Sanja Musić Milanović, a za Marina Miletića tvrde da prodaje maglu i loše podatke uz iskrivljenu istinu.

Za Matu Uzinića su napisali da kao biskup provodi tiraniju, iznosi lažne pseudoznanstvene činjenice kojima vrijeđa zdrav razum i potiče na segregaciju te da nije svjestan zla koje čini.

Bivšu premijerku Jadranku Kosor optužuju da se udružila u zločinački pothvat ukinuća hrvatske suverenosti. A Zlatka Hasanbegovića smatraju “poznatim zagrebačkim konzumatorom bijelog i svježe …” pritom navodeći da je nečiji ljubavnik, izdajnik i izrod. Za Tonija Cetinskog kojeg vrijeđaju nazivajući ga govnetom, pak, tvrde da se dva puta cijepio i da se o tome šuti.

Bivši premijer Ivo Sanader, također nije zaboravljen već su ga oslovili kao “satanskog skrivača ustaških vojvoda i graditeljac”. Za pokojnog Franju Tuđmana navode da je partizan i bivši član KPJ kojeg su ubili njegovi. Ima na popisu i imena koja ne postoje, koja su izmišljena i sadrže proste riječi uz opise koji su vrlo uvredljivi. Za sinjskog gradonačelnika Miru Bulja kažu da je lažni invalid domovinskog rata. Nisu izostavljeni ni Miroslav Škoro te Marko Perković Tompson koje optužuju da su na štetu naroda radili za vlastite interese.

A u više navrata na listi se spominje i ime učiteljice osnovne škole iz Đelekovca Bernarde Jug iza čijeg imena u opisu stoji da je luđakinja, nadriliječnica, psihopat… Međutim, Jug kao jedna od najistaknutijih osoba protiv nošenja maski, u aplikaciji Telegram poziva sljedbenike da dopunjuju bazu Hrvatskih izdajica.

Tko stoji zapravo iza stranice, hoće li ista biti ugašena s obzirom sadržaj koji se na njoj objavljuje i koji je podložan privatnim tužbama, i hoće li itko biti sankcioniran upitali smo MUP čiji odgovor čekamo.