Policija uhitila vođe prosvjeda protiv covid potvrda uz najteže optužbe…

Policija uhitila vođe prosvjeda protiv covid potvrda uz najteže optužbe…

Kriminalističko istraživanje danas je započeto u više policijskih uprava

Zbog poruka što su ih upućivali s prosvjeda najavljujući akcije diljem Hrvatske, uhićeni su Marko Francišković i Natko Kovačević, te još nekoliko osoba koje se povezuje s javnim pozivanjem na terorizam, doznaje Telegram.

Policija je maloprije potvrdila da je riječ o akciji koja je provedena u više policijskih uprava. Koordinirana je sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu a uhićenja su realizirana u pet policijskih uprava – zadarskoj, šibensko-kninskoj, zagrebačkoj, bjelovarsko-bilogorskoj i ličko-senjskoj.

Kreću pretrage

“Provodimo kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Javno poticanje na terorizam”, navodi se u priopćenju. Policija pojašnjava da se radi o istraživanju sumnji u postupke kojima se potiče narušavanje temeljnih ustavnih, političkih, gospodarskih ili društvenih struktura Republike Hrvatske i to napadima na tjelesni integritet drugih osoba i na javne objekte. Upravo je to iščitano iz poruka koje su zadnjih dana upućivali Francišković, Kovačević i njihovi sljedbenici.

“Današnjim radnjama obuhvaćeno je više osoba s navedenih područja koje su pod nadzorom policije. Slijede pretrage objekata, vozila i druge opreme važnih za ovo istraživanje”, navodi se u priopćenju. Doznaje TELEGRAM