VIDEO Beč: Masovni prosvjedi protiv korona mjera, oko 40.000 i 1.500 ljevičara – za mjere…

VIDEO Beč: Masovni prosvjedi protiv korona mjera, oko 40.000 i 1.500 ljevičara – za mjere…

U Beču je u subotu poslijepodne održano više prosvjednih skupova protiv korona mjera. Dugi glavni marš kretao se od Heldenplatza preko Ringstrassea, policija je procijenila broj sudionika raznih skupova na preko 40.000, a broj protuprosvjednika (ljevičara) na 1.500. Dežura oko 1200 policajaca, a već je bilo nekoliko uhićenja zbog pružanja otpora državnim organima.

Prosvjednici su, između ostalog, bacali pirotehničke predmete, a policija je koristila biber sprej. Zbog brojnih mimohodnih skupova postoje brojne zapreke u prometu.

U ranim poslijepodnevnim satima policija je zatvorila Schwedenbrücke i Marienbrücke jer su desna i lijeva skupina bile sučelice jedna drugoj – barijere su slomljene u kratkom roku. Transparentima poput “Nikad nas nećete poraziti” i “Mi smo narod” konačno je preusmjerena prema Landstrasse i potom vraćena na glavne demonstracije. Na Stephansplatzu je bio prosvjed ljevičara. Tamo je moto: “Stavite zaštitu za usta i nos. Protiv nacista, države i kapitala”. Zatim se prosvjed preselio u Leopoldstadt, javlja OE24.