Uz Dan grada: Nova Gradiška u ekspanziji razvoja usprkos problemima….

Uz Dan grada: Nova Gradiška u ekspanziji razvoja usprkos problemima….

Novogradiščanke i Novogradiščani danas su nizom prigodnih sadržaja obilježili Dan grada i blagdan župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. U organizaciji novogradiške gradske uprave u 10,30 položeni su vijenci kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima te kod spomen biste prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, a potom je svečanu svetu misu u župnoj crkvi BZBDM predvodio požeški biskup mons. dr. Antun Škvorčević. U 12 sati i 30 održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su zaslužnim pojedincima i ustanovama uručena najviša gradska priznanja.

Na svečanoj sjednici gradskog vijeća najprije je sve u uvodu pozdravila predsjednika GV-a Dinka Matijević, koja je zahvalila gostima i uzvanicima na dolasku te čestitala svima koji su predloženi za prigodna priznanja i nagrade.

Novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća podnio je izvješće o tome što je aktualna gradska vlast učinila u prethodnom razdoblju, kada je riječ o unapređenju gradskog gospodarstva i razvoju komunalne infrastrukture.

„U ovo teško vrijeme pandemije eto već dvije godine, usprkos velikim problemima, postižemo napredak, kada je riječ o realizaciji planiranih projekata i pripremi budućih projekata koje jesmo ili tek planiramo kandidirati prema sredstvima EU fondova. Ove 2021. godine završili smo projekata u vrijednosti 30 milijuna kuna a isto toliko novca planiramo uložiti u slijedećem vremenu samo u ekološke projekte, ali u to ne uključujem posebno važan projekt Aglomeracije – gradnje pročistača, koji je vrijedan 143 milijuna kuna. U samo 2 projekta ( fotonaponsku elektranu BIOSOL i geotermalno istraživanje) bit će uloženo još 5 milijuna kuna. U proračun za slijedeću godinu planiramo uvrstiti projekata u vrijednosti 15 milijuna kuna. Iz Fonda za oporavak i otpornost namjeravamo povući čak 164 milijuna kuna.” rekao je uz ostalo gradonačelnik Grgić.

Zamjenik župana BPŽ Danijela Marušića, Marko Šimić čestitao je Novogradiščanima Dan grada spomenuvši kako je Brodsko-posavska županija, pogotovo u zadnje vrijeme uložila znatna sredstva u unapređenje kvalitete pružanja usluga u Općoj bolnici Nova Gradiška ali i u drugim segmentima života. Pohvalio je suradnju gradskih i županijskih tijela pogotovo na zajedničkim projektima unapređenja gospodarstva i korištenja sredstava iz EU fondova. Potom se pristupilo dodjeli prigodnih priznanja i odličja.

Više detalja kao i popis nagrađenih pogledajte u prigodnoj foto galeriji

DEMOS MEDIA