BPŽ: Održana Završna konferencija radova na energetskoj obnovi zgrade kirurgije Opće bolnice “Dr.Josip Benčević” u Slav.Brodu…

BPŽ: Održana Završna konferencija radova na energetskoj obnovi zgrade kirurgije Opće bolnice “Dr.Josip Benčević” u Slav.Brodu…

Završnom konferencijom obilježen je kraj radova energetske obnove zgrade kirurgije Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” iz Slavonskog Broda u nazočnosti privremenog županijskog pročelnika Branka Sabe, zamjenika ravnatelja Opće bolnice dr. Borisa Hrečkovskog, dr. Damira Roška specijaliste opće kirurgije te predstavnika izvođača radova. Uspješno provedena, preko 11 milijuna kuna vrijedna, energetska obnova doprinijet će smanjenju potrošnje energije za grijanje/hlađenje (QH,nd) na godišnjoj razini (kWh/god) za 57,5 %. Projektom se ujedno doprinosi smanjenju emisije CO2 , a sama opravdanost ulaganja se očituje i kroz povećanje energetskog razreda zgrade kirurgije iz F u C. Od ukupne vrijednosti Projekta, 6.537.800.44 kn iznos je sredstava Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i Energetsku učinkovitost, dok je 4. 530.182.59 kn iznos sredstava Brodsko-posavske županije.”

“Danas smo se okupili da predstavimo završetak ovog objekta koji je jedan od najvećih unutar ove bolnice što se tiče energetske obnove. S tim, dakako, nećemo se na ovime zaustaviti, već je pred nama naredno sedmogodišnje razdoblje o čemu ćemo nešto više reći nekom drugom prilikom. “- kazao je u današnjoj prigodi privremeni pročelnik UO za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje BPŽ Branko Sabo.”

-Stigao je ovaj dugo očekivani dan kada smo završili rekonstrukciju ove zgrade kirurgije i intezivne jedinice. Zgrada je funkcionalna, sposobna, kompletno obnovljena čime su otklonjeni ozbiljni nedostatci. Završetak ovog Projekta nam je iznimno bitan zato što nakon njega slijedi daljnji niz projekata koji su čekali da se izvrši ova primopredaja.” -rekao je u svom obraćanju medijima zamjenik ravnatelja dr. Boris Hrečkovski.

Nešto više o samim radovima rekao je predstavnik izvođača radova, tvrke Jukić DAM d.o.o Mate Mihoć:

“U sklopu energetske obnove sanirana je cijela vanjska ovojnica koja se sastoji od fasade i krova, djelomično je zamijenjena i stolarija, a kompletno su zamijenjena i rasvjetna tijela te armatura postojećeg sustava grijanja što uključuje termostatske ventile i prigušnice. Unutar zgrade izvršeni su soboslikarski radovi. “- kazao je Mihoć.

“Svi nedostatci su riješeni te osim što izgleda prekrasno, funkcionalna je i sada je puno lakše, komfornije i ljepše raditi u prostoru, a, naravno, to je bitno i našim pacijentima. Ovo je najveća zgrada u Bolnici i u njoj se nalazi kompletan Odjel interne i kirurgije s operacijskim blokom i tu boravi velik dio liječnika i sestara ove Bolnice” – kazao je dr.Damir Roško, specijalist opće kirurgije.

Završetkom radova na zgradi kirurgije završen je veliki investicijski ciklus energetske obnove zgrada i odjela slavonskobrodske Opće bolnice u sklopu koje su dosada obnovljene zgrade infektologije, neurologije i psihijatrije, patologije te upravna zgrada. Ukupna vrijednost svih radova energetske obnove u slavonskobrodskoj Bolnici iznosi približno 24,31 milijun kuna. Priopćeno je iz BPŽ