Udruga “Starci”: Provedena još jedna evaluacija učinkovitosti projekta “Zaželi-žene za zajednicu”

Udruga “Starci”: Provedena još jedna evaluacija učinkovitosti projekta “Zaželi-žene za zajednicu”

Provedena je još jedna evaluacija zadovoljstva korisnika uslugom pomoći u kući koje im pružaju naše gerontodomaćice. Ova evaluacija ujedno je i posljednja u ovoj godini i drago nam je da su rezultati odlični i ocjene tako visoke. Rezultati ove evaluacije cijelom projektnom timu dođu kao divan poklon u mjesecu darivanja i dobrih želja.

Pitanja su i dalje ista, a ovo su rezultati:

Koliko ste zadovoljni svojim gerontodomaćicama u smislu pristojnog i ugodnog ophođenja? Na ovo pitanje korisnici su odgovorili prosječnom ocjenom od 4,9.

Koliko ste zadovoljni razinom komunikacije sa svojom gerontodomaćicom ? Je li ta komunikacija brza i odgovara li na Vaše potrebe? Na ovo pitanje korisnici su odgovorili prosječnom ocjenom od 4,89.

Koliko ste zadovoljni vremenskom količinom pružene usluge , odnosno odgovara li trenutno vrijeme koje gerontodomaćica provede kod Vas Vašim potrebama? Na ovo pitanje korisnici su odgovorili prosječnom ocjenom od 4,93.

Koliko ste zadovoljni opsegom poslova koje gerontodomaćica obavlja kod Vas? Na ovo pitanje korisnici su odgovorili prosječnom ocjenom od 4,88.

Na ljestvici od 1 do 5 gdje je 1 potpuno nevažno , a 5 jako važno , koliko Vam je važna usluga pomoći u kući? Na ovo pitanje korisnici su odgovorili prosječnom ocjenom od 4,85.

Na ljestvici od 1 do 5 gdje je 1 nimalo, a 5 značajno, koliko Vam je pružena usluga pomoći u kući podiže kvalitetu života? Na ovo pitanje korisnici su odgovorili prosječnom ocjenom od 4,8.

U opisnom djelu evaluacijskog upitnika korisnicima je postavljeno pitanje kako se osjećaju vezano za uslugu. Od ukupno 90 korisnika, 52 je odgovorilo da se osjeća sretno, 58 se osjeća zahvalno, 35 njih osjeća se prihvaćeno, a manje usamljeno osjeća se 18 korisnika. Nitko od ispitanika nije izjavio da se osjeća dosadno, nezadovoljno ili nepovjerljivo.

Budući da se i sam projekt bliži kraju, pitali smo korisnike bi li nastavili koristiti ovu uslugu u budućnosti i svih 90 ih je odgovorilo potvrdno.

Bez sumnje možemo zaključiti da smo odradili dobar posao, a ukupna ocjena od 4,88, kao i apsolutna želja korisnika da nastave koristiti ovu uslugu, to i dokazuje.

Projekt „Zaželi – žene za zajednicu, UP.02.1.1.13.0198“, sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 1.349.278,35 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.