Sdpeovac prijavljen jer je krivotvorio račun za ženin BMW uvezen iz Njemačke…

Sdpeovac prijavljen jer je krivotvorio račun za ženin BMW uvezen iz Njemačke…

Splitski gradski vijećnik Ante Franić, koji je bio SDP-ov kandidat za gradonačelnika pa se samo dva mjeseca nakon izbora razišao sa svojom strankom i postao nezavisni, prošlog tjedna kazneno je prijavljen zbog krivotvorenja isprava.

Kako doznaje tportal, policija je dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila da je koncem 2019. godine Franićeva supruga u Njemačkoj kupila automobil (BMW 1), nakon čega kupnju nije prijavila Carinskoj upravi. Četiri mjeseca kasnije, u travnju prošle godine, sam Franić pojavio se u Stanici za tehnički pregled u Solinu i sa svojom osobnom iskaznicom pokušao registrirati automobil, pri čemu je navodno priložio falsificirani račun.

Na upit tportala u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj potvrdili su, bez navođenja identiteta, da je dovršeno kriminalističko istraživanje te da je kazneno prijavljen 39-godišnjak.

“Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim muškarcem. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja na način da je izradio ili pribavio krivotvoreni račun o kupnji vozila na svoje ime jer treća osoba koja je kupila vozilo 2019. godine nije u roku od 15 dana od izdavanja računa izvršila prijavu nadležnoj carinskoj upravi, a bila je to dužna napraviti. Nadalje, 39-godišnjak je u travnju 2020. godine s ciljem registracije vozila djelatnicima stanice za tehnički pregled uz osobnu iskaznicu priložio krivotvoreni račun o kupnji vozila kao dokaz o vlasništvu istog te je djelatnike stanice za tehnički pregled doveo u zabludu da se radi o originalnom računu. Temeljem dostavljene dokumentacije vozilo je registrirano i izdana je prometna dozvola. Protiv 39-godišnjaka će biti nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava. O svemu utvrđenom bit će izviještena i nadležna Carinska uprava kako bi bila u mogućnosti poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, odgovorili su za iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Sam Franić tvrdi da se u ovom slučaju radi o “političkim manipulacijama”.

“Prava istina je da sam kupio taj automobil i platio ga sa svog bankovnog računa, trgovac je napravio problem. Ovaj predmet razvlači se još od početka predizborne kampanje, ali tada ga nisu uspjeli iskoristiti protiv mene. Sada su očito procijenili da postoji mogućnost novih izbora, pa su ga izvukli. Radi se o političkim igrama”, rekao je Franić.

Ne vjeruje da je protiv njega uopće podnesena kaznena prijava “jer još uvijek nije pozvan u Državno odvjetništvo”. Prenosi N1