Magle vam se naočale dok nosite masku? Evo kako to spriječiti…

Magle vam se naočale dok nosite masku? Evo kako to spriječiti…

Kada istovremeno nosite naočale i masku, onda se naočale mogu početi magliti zbog kondenzacije. Kada izdahnete dok nosite masku, molekule vode u vašem dahu dolaze u doticaj s maskom. Ovisno o tome koliko je materijal porozan, neke molekule će proći, a ostale će biti preusmjerene kroz najbliži izlaz. To je obično prema gore, pa molekule dolaze do naočala.

Naočale su hladnije od zraka ispod maske pa kada zrak dođe do naočala, zbog promjene temperature dolazi do kondenzacije i stoga se naočale magle. No, postoje neke stvari koje možete napraviti da biste ti spriječili.

Maska s podesivim trakama za nos

Nosite masku s podesivim trakama za nos. Takve su obične kirurške maske. Maske s podesivim trakama za nos možete prilagoditi svom licu tako da bolje prianjaju i da se propušta manje zraka.

Koristite sapun i vodu

Da biste spriječili da vam se magle naočale, perite ih sapunom i vodom. Nekoliko je studija pokazalo da je ovo učinkovita metoda jer sapun ostavlja tanki sloj na naočalama koji sprječava magljenje.

Zalijepite masku za nos

Ako vam prethodne dvije metode ne pomažu, Popsci savjetuje da masku jednostavno zalijepite za nos. Pri tome koristite ljepljive trake koje su primjerene za lice, a ne neke koji bi mogle oštetiti kožu.

Možete se odlučiti za kiruršku traku, koja nije samo sigurna za korištenje na osjetljivoj koži, već je i vrlo otporna. Možete koristiti i dvostranu traku koja će se zalijepiti i za masku i za kožu, piše N1.