Policija ima jasnu sliku što se dogodilo s Matejem, demantirana i priča koja se širi u Srbiji

Policija ima jasnu sliku što se dogodilo s Matejem, demantirana i priča koja se širi u Srbiji

Kolege iz MUP-a Srbije te policije grada Beograda, koj tragaju za nestalim Matejem Perišem, hrvatske kolege upoznali su sa svime što poduzimaju u potrazi

Antonio Gerovac, čelni čovjek krim policije koji je na čelu delegacije hrvatske policije boravio u Beogradu vezano za potragu za nestalim Matejem Perišem (27), obzirom na veliki interes medija, dat će u podne izjavu za novinare u Ravnateljstvu policije.

Kolege iz MUP-a Srbije te policije grada Beograda, koj tragaju za nestalim Matejem Perišem, hrvatske kolege upoznali su sa svime što poduzimaju u potrazi.

U ponedjeljak je hrvatsku delegaciju primio i ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, a u utorak je održan niz sastanaka i operatvnih dogovora, a na jednom od njih bio je i otac nestalog Mateja, Nenad Periš.

Kako doznaje Jutarnji list, policija je već stvorila prilično jasnu sliku što se dogodilo u noći s 30. na 31. prosinca, međutim, ono što je ključno jest da se još uvijek sa stopostotnom sigurnošću ne može reći zbog kojeg je razloga Matej otišao iz kluba ‘Gotik’, odvojio se od svojih prijatelja i što mu se zapravo dogodilo. Policija je, o čemu smo već u više navrata izvještavali, locirala signale njegova mobitela, ali mobitel još uvijek nje pronađen.

Plovila riječne policije i žadarmerije opremljene sonarom i dalje pretražuju Savu kod ušća u Dunav, ali, kako nam kažu operativci upućeni u potragu, to je kao da ‘tražite iglu u plastu sijena’, a pogotovo obzirom na uvjete i vremenske (ne)prilike.

Kako smo doznali, hrvatska policija u dogovoru s kolegama iz Srbije ponovno će održati razgovore s Matejevim prijateljima koji su bili s njim u Beogradu čim to bude moguće obzirom da su oni po povratku bili pozitivni na covid-19 i trenutno su u izolaciji.

Inače, Kurir je jučer objavio spekulacije da se na snimci nadzorne kamere restorana ‘Savanova’ navodno vidi da netko Mateja tuče i baca preko ograde u rijeku. Kako smo doznali, hrvatski policajci imali su prilike u Beogradu zajedno sa svojim kolegama detaljno proanalizirati sve snimke i ništa ne upućuje na takav zaključak.

Podsjećamo da je jedina službena verzija policije u Srbiji da Matejev odlazak iz kluba i nestanak nije povezan s nasiljem i sukobom, a sigurno je i hrvatskim kolegama prezentirano na temelju čega se došlo do tog zakjučka.