VIDEO/Detaljna rekonstrukcija kretanja: ‘Ovo je trenutak u kojem smo otkrili da je to Matej‘

VIDEO/Detaljna rekonstrukcija kretanja: ‘Ovo je trenutak u kojem smo otkrili da je to Matej‘

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije objavilo je rekonstrukciju kretanja nestalog Splićanina

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije objavilo je rekonstrukciju kretanja Mateja Periša, Splićanina koji je nestao u Beogradu u noći s 30. na 31. prosinca.

Snimke objekta koji pliva u Savi poklapaju se sa signalom Matejeva mobitela, tvrdi beogradska policija, koja je medijima danas predstavila 10-minutnu detaljnu rekonstrukciju kretanja Mateja Periša na snimkama s većeg broja nadzornih kamera u Beogradu. Prenosi Jutarnji list

Nekoliko su puta naglasili da je jedini kontakt kojeg je Matej ostvario po izlasku iz kluba Gotik taksist koji ga nije pustio u taksi.

U nastavku donosimo transkript rekonstrukcije srpske policije.

– S obzirom na pojavljivanje raznih snimaka u medijima u vezi nestanka Mateja Periša u medijima… Mnogi od njih jednostavno nisu točni. Predstavit ćemo vam rekonstukciju njegova kretanja, vremensku i prostornu, nakon izlaska iz Beton hale, 30. na 31. noću. Matej kreće iz Beton hale u 1.43h. Ovo je utvrđeno i jedino validno. Sve van ovoga su špekulacije. Matej kreće u 1.43h iz Beton hale, nakon toga ga uočavamo na kameri kako se kreće ka Karađorđevoj ulici. Napominjem, ovo je jedna od osoba čije smo kretanje provjeravali te večeri za koje smo sumnjali da je Matej – kaže na snimci srpski policajac.

Matej kreće iz beton hale

– Nastavlja kretanje niz Karađorđevu ulicu prema Brankovom mostu, preko puta ulice…

Matej nastavlja kretanje niz Karađorđevu ulicu
Kretanje niz Karađorđevu ulicu (iz drugog kuta)

– Većinu vremena Matej trči. Ustanovili smo da prije njega ni poslije njega nema nekoga tko bi ga lovio te da nema interakciju s drugim osobama, osim kada pokušava ući u taksi.

– Ovo je također njegovo kretanje niz Karađorđevu ulicu… U ovom trenutku smo ustanovili da je riječ o Mateju i da je to osoba za kojom tragamo.

Na ovoj snimci policija je utvrdila da se doista radi o Mateju
Ista lokacija, samo iz drugog kuta. Nastavlja kretanje ka Brankovom mostu.

– Sljedeća lokacija je još uvijek Karađorđeva ulica, nakon prolaska ispod Brankovog mosta. Ovo je ujedno i jedina utvrđena interakcija s ikim na trasi kretanja Mateja Periša. Matej pokušava ući u taksi, identificirali smo taksistu, imao je već zakazanu vožnju, zato ga nije primio. Nakon ovoga on nastavlja kretanje niz Karađorđevu ulicu.

Matej snimljen prije nego je pokušao ući u taksi
Matej pokušava zaustaviti taksi
Matej nastavlja kretanje niz Karađorđevu ulicu

– Ovdje Matej iz Karađorđeve skreće u Travničku ulicu, ka uglu Travničke i braće Krsmanović. U ovoj ulici će biti više kadrova iz različitih kutova. Matej i dalje nastavlja kretanje sam. Prije i poslije njega nema kretanja osoba ili vozila koje bi dovele do bilo kakve indicije da se radi o bilo čemu nasilnom što se tiče Matejevog kretanja.

– Ovdje Matej iz Karađorđeve skreće u Travničku ulicu, ka uglu Travničke i braće Krsmanović. U ovoj ulici će biti više kadrova iz različitih kutova. Matej i dalje nastavlja kretanje sam. Prije i poslije njega nema kretanja osoba ili vozila koje bi dovele do bilo kakve indicije da se radi o bilo čemu nasilnom što se tiče Matejevog kretanja.

image

– Ovo je također Travnička ulica kod križanja s ulicom braće Krsmanović. Napominjem – Matej se konstantno kreće sam.

image
image

– Ovo je kadar niz ulicu braće Krsmanović. U kutu se pojavljuje silueta na par sekundi, prilično je daleko i malo teže za uočavanje. Isključeno je njegovo vraćanje uz Travničku ulicu ili Ulicu braće Krsmanović.

image
image

– Sljedeća lokacija gdje je uočen Matej je restoran Savanova na Promenadi. Napominjem, utvrđeno je da je vrijeme na restoranu pomjereno za sat vremena zbog ljetnog i zimskog računanja vremena. Nije promijenjeno vrijeme na receiveru. Realno vrijeme ovdje je 1.51h.

image

– Matej se kreće oko restorana Savanova. Vidjet ćete siluetu oko žive ograde. Nastavlja kretanje ka šetalištu i rijeci.

image

– Ovdje je rijeka Sava i šetalište, Matej dolazi do rijeke.

– Daljnjim radom nije uočen u bilo kojim drugim dijelovima grada – šetalištem uzvodno, ka centru grada ili njegov povratak na trasi kretanja

image

– Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog objekta u rijeci Savi. Vrijeme i trasa kretanja ovog objekta u rijeci se poklapa sa kretanjem Matejevog telefona. U pozadini vidite tramvajski most i Brankov most…

image

– Ovo je kadar ka ušću rijeke Save u Dunav. Ovdje ćete vidjeti objekt koji se kreće niz rijeku… Opet kažem, vrijeme i mjesto se poklapaju sa kretanjem Matejevog telefona. Također, pregledan je sav raspoloživ videonadzor sa novobeogradske strane i videonadzor ka Pančevačkom mostu – Matej nije uočen. Ovo je jedna od indicija zašto kolege pretražuju priobalje Save i Dunava. Zašto pretražuju obje rijeke nizvodno. Potraga i dalje traje. Ne samo vodotokovima nego i na širem teritoriju Beograda, a i kolege iz drugih uprava su obaviještene o svemu što radimo i sve informacije do kojih oni dođu ili mi dođemo se dijele i provjeravaju. Koliko god ona bila čudna ili se ne poklapa s informacijama koje mi imamo – apsolutno svaku provjeravamo – zaključio je dužnosnik srpskog MUP-a na snimci. Doznaje . Prenosi Jutarnji list