Novak Đoković spava na slobodi, a od 8 ujutro mora u novi pritvor na tajnoj lokaciji

Novak Đoković spava na slobodi, a od 8 ujutro mora u novi pritvor na tajnoj lokaciji

Novak Đoković ostaje u Australiji najmanje do nedjelje kada je zakazano saslušanje na sudu.

U petak kasno navečer po lokalnom vremenu održano je hitno saslušanje na Okružnom sudu kod suca Anthonyja Kellyja koji je presudio u korist Đokovića na prvom saslušanju, a koje se odnosilo na ukidanje vize od strane Granične policije., doznaje gol.hr

Noćas je slobodan, u novi pritvor se mora javiti od 8 ujutro

Novak će prenoćiti na slobodi, no onda se u osam ujutro mora javiti na dogovoreni razgovor s imigracijskim službenicima. Nakon toga on ostaje u imigracijskom pritvoru, ali će od 10 do 14 sati moći provesti u društvu svog odvjetničkog tima kako bi pripremali slučaj za saslušanje, nadamo se konačno, koje je na rasporedu u nedjelju od 10 sati po lokalnom vremenu.

Sudac Kelly je izgubio živce jer je već bilo oko 23 sata u Melbourneu, a odvjetnici se nisu mogli dogovoriti gdje će Novak provesti vrijeme u pritvoru. Na kraju im je dopustio da se oko tajne lokacije dogovore poslije saslušanja, a kako bi se izbjegao medijski cirkus koji prati ovaj slučaj.

Ono što je sigurno je da se Novak ne vraća u hotel Park s ostalim imigrantima.

Treće i konačno saslušanje u nedjelju

Također, slučaj se seli na viši sudski nivo, to jest, s Okružnog suda na Federalni sud što nije nikako bila želja Đokovićevih odvjetnika.

U nedjelju će dakle ova cijela saga morati biti završena jer bi prema rasporedu ždrijeba Australian Opena Đoković meč 1. kola trebao igrati u ponedjeljak protiv sunarodnjaka Kecmanovića.