Karolina Vidović Krišto o Vrkljanu, Škori i Vukovac: Jesu li postali HDZ-ovi žetončići?

Karolina Vidović Krišto o Vrkljanu, Škori i Vukovac: Jesu li postali HDZ-ovi žetončići?

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto ekskluzivno za Teleskop komentira osnivanje novog kluba zastupnika “Za pravednu Hrvatsku” u kojemu se nalaze Milan Vrkljan, Miroslav Škoro i Ružica Vukovac. Ona je blisko surađivala s Milanov Vrkljanom s kojim je planirala osnovati novu stranku.

Što se dogodilo s Milanom Vrkljanom. U javnosti je vladalo uvjerenje da ćete zajedno osnovati novu stranku.

Dakle, meni je Milan prije današnjeg objavljivanja informacije o novom klubu javio da je krenuo tim putem. Ostajemo prijatelji, no svatko ide svojom putem. Mi imamo sasvim drugi koncept. Osnivamo stranku s ljudima koji nisu opterećeni i s onim koji se do sada uglavnom nisu bavili politkom. To ide malo sporije. Nekima to možda smeta, dok neki upravo to smatraju dobrim putem. S obzirom na to da ide malo sporije, ja bih rekla da je zato i temeljito. I kad ta naša stranka krene, onda neće biti stajanja.

Je li vas iznenadio odlazak?

Nažalost, iznenađenja na političkoj sceni u zadnje vrijeme su samo kada se nešto dobro događa, a to je gotovo pa nikada. Mene gotovo pa ništa više u politici ne može iznenaditi. Ne bih od toga stvarala neku veliku priču.

Vi ste izabrani na listi Domovinskog pokreta, a onda ste postali nezavisni i blisko ste surađivali s Milanom Vrkljanom. Bojite li se da ostanete sami, a u politici se teško može nešto postići ako ste sami.

Ja sam od početka mandata nezavisna zastupnica. To što sam bila članica kluba Domovinskog pokreta je bio dio dogovora vezano uz sastavljanje izborne liste jer sam otpočetka nastojala biti fer. Osim toga, ostavila sam sva sredstva svog političkog mandata Domovinskom pokretu. Tako da je to jedna vrlo transparentna i korektna priča. Nema nikakve promjene za mene. Od početka do danas ja sam nezavisna zastupnica. Daleko od toga da sam sama. Ima nas jako puno i to će se uskoro vidjeti.

Jesu li Škoro, Vrkljan i Vukovac postali HDZ-ovi žetončići?

To nije na meni da odgovorim. Inače, vrlo sam nesklona da se u javnom prostoru koriste umanjenice ili nekakve simpatične riječi za nešto što je kazneno djelo trgovanja političkim mandatom. Bilo bi dobro kada bi se procesuiralo to kada netko iznevjeri svoje birače i trguje političkim mandatom.

Mogu pitanje ostaviti i ovako: hoćete li se iznenaditi ako Škoro, Vrkljan i Vukovac budu glasali za HDZ-ove prijedloge u Saboru?

Ja vam se s takvim stvarima uopće ne bavim. Imam svoju agendu na kojoj radim jako temeljito. Imam jako puno posla i kada bih se bavila tim stvarima možda bi mi to previše uzimalo fokus s onoga što mi je puno bitnije., rekla je Karolina Vidović Krišto za TELESKOP