Liječnica na svoj 41. rođendan izgubila bitku s Covidom: ‘Priču o Aninoj životnoj borbi nećete čuti nigdje drugdje… Moramo znati tko su pravi heroji i idoli‘

Liječnica na svoj 41. rođendan izgubila bitku s Covidom: ‘Priču o Aninoj životnoj borbi nećete čuti nigdje drugdje… Moramo znati tko su pravi heroji i idoli‘

Doktorica iz Srbije Ana Čoporda umrla je na svoj 41. rođendan. Posvetila se liječenju drugih, ali je izgubila svoju životnu bitku s koronom, prenosi Nova.rs.

Njezin kolega i prijatelj tim je povodom napisao dirljiv status na Facebooku. Sadržaj njegove objave prenosimo u cijelosti. Vijest donosi SLOBODNA DALMACIJA

“Žao mi je što niste upoznali Anu. Ana je bila anesteziolog. Ana je voljela život.

Ana je uvijek bila vedra i nasmijana, brza i pomalo šašava, onoliko koliko je potrebno da se ovaj naš posao obavlja s lakoćom i sa što manje tenzije, jer nam je ionako ne fali.

Anu znam otkad je ušla u bolnicu na specijalizaciju, bila je tek neku godinu mlađa od mene, četrdesetak. Izvrstan liječnik, inteligentan, sposoban i posvećen.

Ana je u svojim tridesetim oboljela od bubrežne insuficijencije i dijalizirala se, ali je i unatoč tome nastavila raditi svoj posao, koji je obožavala.

Ana je s tom dijagnozom usprkos svim rizicima rodila prekrasnu kćerkicu koju je također obožavala.

Ana je godinama čekala transplantaciju bubrega, dočekala ju je i u toj bitki pobijedila, s cijelim nizom komplikacija koje se samo zdravstvenom radniku mogu dogoditi.

– Ana je nastavila raditi i u vrijeme pandemije iako je to bilo maksimalno rizično za osobu na imunosupresivima.

Ana je oboljela od Covida, liječeći druge i…

Ana nas je danas zauvijek napustila.”

Priču o hrabroj liječnici koja se do zadnjeg daha borila za živote svojih pacijenata, njezin je kolega u objavi zaključio ovako:

“Ana je sada u nebeskom KBC-u u kojem se nalazi preko 140 naših kolega preminulih od Covida. Ana je moj heroj, tihi, plemeniti, nenametljivi junak koji pobjeđuje s osmjehom. Ana je jedan od najvećih boraca za koje sam u životu čuo. Priču o Aninoj životnoj borbi nećete čuti nigdje drugdje i zato sam je podijelio s vama. Moramo znati tko su pravi heroji i idoli”, prenosi Nova.rs. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA