Selak Raspudić premijeru: Don’t look up, Plenkoviću, look down…

Selak Raspudić premijeru: Don’t look up, Plenkoviću, look down…

Nakon jednomjesečne stanke, Hrvatski sabor ‘aktualnim prijepodnevom’ danas je počeo redovito proljetno zasjedanje i 10. sjednicu, koja će potrajati do sredine ožujka, a po potrebi i druže.

Marija Selak Raspudić (Most) obratila se premijeru na Aktualcu:

“Neću vas pitati je li vas se grlo osušilo jer ste trebali nazvati Usrulu Von der Leyen ili vam se ne javlja. Da imate ikakav utjecaj u EU, nešto biste poduzeli. Neću vas pitati zašto naričete o tome da vaši intervju nisu dovoljno popraćeni u medijima.  Neću vas pitati zašto je Markov trg još uvijek ograđen jer ste samo vi vidjeli ugrozu terorizma. Neću vas ni pitati za stalno mijenjanje šešira Pupovca, da vam to smeta raskinule bi koaliciji. Zato ću vas samo pitati – koliko se smanjio broj zaposlenih u državnoj i javnoj upravi i čime taj broj opravdate. Donosi N1

Premijer odgovara:

“Prvo vam čestitam, želim vam svako dobro. Pratimo, ne gledamo samo vlastite intervjua. Prvo ću omiljenu tezu Mosta, a to je proglašavanje naše koalicije hrvatsko-srpskom. Vi kao glavna obožavateljica Milanovića, vi kao i Bulj šutite kad se Milanović bratimi s Dodikom. Tišina. Gromoglasna tišina Mostovaca. Zero. Niste jedini”, rekao je Plenković.

“Hrvatska je respektabilna članica EU-a, ima na raspolaganju 25 milijardi, većinom bespovratno. To je sigurno zasluga Mosta. Što se tiče utjecaja, to ćemo vidjeti”, dodaje.

“Što se tiče broja zaposlenih, vjerojatno ih ima više, pitat ću to Malenicu, ali ako ih ima zaposlenih, zaspolenih da država bude bolja i učinkovitija”, kazao je Plenković.

Selak Raspudić mu je nakon toga poručila: “Nisam iznenađena što ne znate odgovor na moje pitanje, to pokazuje koliko znate o sustavu. Ja ću vam dati brojke. Ispada da ste u zadnje četiri godine zaposlili 15.000 ljudi. Činite ljude ovisnima o politici, i onda se pitaju gdje nestaju milijarde”, kaže Selak Raspudić.

“Budući da najbolje razumijete jezik holivudskih blockbustera reći ću vam ovo. Don’t look down. Pardon. Don’t look up, Plenkoviću, look down”, odgovorila mu je saborska zastupnica.