Tko su famozni “demonteri države”? O svemu se oglasio i DORH

Tko su famozni “demonteri države”? O svemu se oglasio i DORH

Nije prvi put da Andrej Plenković vidi demontiranje države tamo gdje ga drugi ne vide. Prvi put vidio je to nakon potresa, a onda opet prije nekoliko dana. I nije neobično da premijer zna nešto što ostatak javnosti ne zna. On je ipak premijer i za očekivati je da mu SOA ili DORH jave ako postoji neka opasnost.

I dok premijer nije znao što se događa dok je državu demontirao predsjednik uprave Janafa, sada zna očito mnogo toga, ali to ne dijeli s javnošću. Javlja jutros N1

Demonteri su oko nas i ne biraju! Napadaju Vladu, HNB, HRT, DORH, ruše institucije, ništa im nije sveto. Ali tko su? Tko su? Premijer zna, ali neće reći.

“Sve je jasno. Svi koji prate političku situaciju Hrvatske znaju tko je konstruktivan, tko je destruktivan… To ćemo prepustiti kreativnosti svih da se prepozna”, rekao je Andrej Plenković.

Oporba ili Plenkovićevo jato?

Pa ajmo redom u potragu za demonterima. Nina Obuljen Koržinek vidi ih među onima u medijima i oporbi koji šire, tvrdi, lažne vijesti o obnovi stana koji koristi premijerov šef kabineta.

I lijeva i desna oporba demontere ne vidi među sobom nego baš – u Plenkovićevom jatu.

Zamjenica guvernera – iako su po Plenkoviću HNB i ona osobno meta demontera – demontere ne prepoznaje.

Gradonačelnika Zagreba Tomaševića također muče demonteri, ali zasad se s njima ne obračunava.

DORH: Nakon prijave poduzet ćemo korake

Imaju li spoznaje o demonterima i rade li nešto na otkrivanju tih poznatih i nepoznatih sabotera države, upitali smo i za to zadužene institucije DORH i SOA-u.

Iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske odgovorili su nam:

“Nadležno državno odvjetništvo će, kao tijelo kaznenog progona poznatih počinitelja kaznenih djela, poduzeti zakonom propisane radnje nakon što nadležna tijela podnesu ili prijavu ili izvješće protiv poznatih počinitelja kaznenih djela za koja se progon poduzima po službenoj dužnosti.” Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA