ODNOSI U STRANCI VEĆ SU DUGO NARUŠENI: Burno na skupštini umirovljenika, prekinuto glasanje za predsjednika županijskog odbora HSU-a

ODNOSI U STRANCI VEĆ SU DUGO NARUŠENI: Burno na skupštini umirovljenika, prekinuto glasanje za predsjednika županijskog odbora HSU-a

Prava se drama odigrala na skupštini županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika. Zbog žustre rasprave oko izbora novog predsjednika prekinuto je glasovanje, a središnjica na čelu s predsjednikom stranke Veselkom Gabričevićem napustila je skupštinu. Piše: Marija Završki STV

Burno podne na skupštini umirovljenika.

A nakon što je naprasno prekinuo glasovanje za predsjednika županijske organizacije i skupštinu, Gabričević je izjurio van no naša ga je ekipa uspjela sustići.

– Nije pripremljena sukladno statutu HSU-a i normalno da moramo poštovati statut i svce dokumente. Mi smo politička stranka i ne možemo se ponašati kao udruga. Zbog toga sam morao prekinuti, kaže predsjednik HSU-a Veselko Gabričević.

Na početku skupštine bilo je 33 delegata, tvrdi predsjedništvo stranke, u jednom trenutku 27, a spor je nastao oko još jednog, 28 glasa između dva kandidata – Zorana Vinkovića iz Đakova i Tomu Traca iz Feričanaca. Trac tvrdi kako Predsjedništvo stranke već dugo nije zadovoljno situacijom u osječko-baranjskoj podružnici te da na čelo iste žele dovesti Zorana Vinkovića.

– Očigledno, ja ne znam, radilo se o jednom glasanju. Očigledno nije glasanje njima išlo u prilog i onda se dogodilo ovo da predsjednik da može ovako prekinuti skupštinu ako je većinom glasova izabran jedan kandidat, a to sam pretpostavljam ja jer sam ja to želio i osjećam se dovoljno kompetentan, kaže Tomo Trac, kandidat za predsjednika županijskog odbora HSU-a OBŽ.

Odnosi u stranci već su dugo narušeni, no glasovanje nije razlog za prekidanje skupštine, ističe Trac koji je još uvijek tajnik Hrvatske stranke umirovljenika u OBŽ. Njegov protukandidat Zoran Vinković situaciju vidi zrelom za promjene.

– Ovo što se danas dogodilo, mislim da predsjednik ima pravo raspustiti skupštinu. On je izvršni organ stanke. Ja vjerujem  u članstvo HSU-a i zdravu pament jer definitivno se mora otvoriti novo poglavlje u političkom životu ove stranke, kaže kandidat za predsjednika županijskog odbora HSU-a OBŽ Zoran Vinković, koji na pitanje od kada je aktivan u stranci kaže:

– Pa, nekoliko mjeseci.

U stranci smo pak neslužbeno doznali kako se Vinković, koji je 2018. osuđen na 10 mjeseci zatvora uvjetno zbog krivotvorenja isprave do desetog mjeseca ove godine prema Zakonu o pravnim posljedicama i rehabilitaciji  iZakonuo lokalnim izborima ne smije kandidirati na gradskim ili županijskim izborima te da ga i zbog toga, među ostalim dio članstva ne želi podržati. Smatraju kako predsjednik stranke Gabričević namjerno izostavlja činjenicu koje je dio njih kažu, postao svjestan tek danas.