Gradonačelnica Petrinje: ‘Mirna Berend laže, isplatili smo joj 20.000 kuna nakon potresa’

Gradonačelnica Petrinje: ‘Mirna Berend laže, isplatili smo joj 20.000 kuna nakon potresa’

Nakon što je bivša voditeljica Mirna Berend (55) za portal Story.hr otvoreno kritizirala gradonačelnicu Petrinje, Magdalenu Komes (41) rekavši da ‘hvali Vladu RH za obnovu grada, a obnovi ni traga, ni glasa’, stigao nam je odgovor gradonačelnice koja tvrdi da je Berend iznijela netočne informacije u javnost. 

– Gospođa Berend navodi kako je pretrpjela veliku štetu na svojoj vlastitoj i poslovnoj imovini te kako „radi na tome da sve vrati, ali naravno bez pomoći grada…” Gospođa već pri ovoj konstataciji iznosi potpunu neistinu – započela je u priopćenju gradonačelnica Magdalena Komes pa nastavila: 

– Samo kao pomoć od posljedica potresa njenom poslovnom subjektu je od strane Grada isplaćena direktna subvencija u iznosu od 20.000,00 kuna, koji ima narušena proračunska primanja. Naravno, ovo nije prva isplata poslovnom subjektu gospođe Berend nakon potresa, a postoje i ranije uplate koje je Grad Petrinja izvršio prema njenom poslovnom subjektu, kao i brojne druge isplate. 

Uz to, istaknula je i kako je bivši gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović “vodio vrlo skladan javni odnos s gospođom Mirnom Berend, što se očituje i čestim isplatama financijskih potpora tvrtki Mirnart j.d.o.o., koje je dotična vlasnik”.

– Osim direktnih financijskih potpora bilo je i drugih isplata, a najbolje je da u slučajevima buduće komunikacije po pitanju Grada Petrinje, navedena sama najprije iznese svoje poslovno-financijske veze i interese zbog kojih komentira određenu temu, kako je to u ovom slučaju izostalo, tako sam kao gradonačelnica dužna reagirati – zaključila je Komes. , prenose 24sata