Nataša Božić Šarić sasula sve u lice Plenkoviću:”Evo još jednog glupog pitanja…

Nataša Božić Šarić sasula sve u lice Plenkoviću:”Evo još jednog glupog pitanja…

Donosimo nedjeljni komentar Nataše Božić Šarić u emisiji Točka na tjedan

Nije dosta i neće nam nikakav nervozni premijer govoriti kada je dosta ni što je pametno, a što glupo pitanje.

Evo još jednog glupog pitanja za premijera: u kojoj bi to zemlji Europske unije šef premijerovog ureda koji prizna da je lažno prijavio prebivalište da bi dobio džabe stan od države politički preživio takvu aferu?

Neka on lijepo na to glupo pitanje da pametan odgovor umjesto da zajedno sa svojim šefom kabineta petlja i mulja opravdavajući neopravdanu privilegiju.

Omaška – tako vam se sad u “plenkogovoru” zove prekršaj lažnog prijavljivanja. U članku 9. Zakona o prebivalištu jasno piše da je osoba dužna dati istinite i točne podatke o prebivalištu. U članku 16. stoji i kazna za netočne, neistinite podatke o prebivalištu: od 500 do 5.000 kuna.

Demonter države je onaj koji zakone te države krši, onaj tko mu za to ne naplati kaznu i onaj tko ga još javno brani i pitanje poštivanja zakona naziva – glupim.

Ne, nije to glupo, a znate li što je glupo i pokvareno? Glupo je i pokvareno da majka njegovateljica kojoj umre teško bolesno dijete nema ni dana više pravo na nakanadu, nego je dužna odmah se prijaviti na burzu rada. Dok ministar Aladrović, koji taj propis potpisuje, kao i njegov šef Plenković, kao i svaki saborski zastupnik koji će taj zakon izglasati, imaju pravo na račun poreznih obveznika punih šest mjeseci razmišljati kako da se snađu u novonastlim tragičnim okolnostima kraja mandata.

Eto, i to je po propisima, ali može i pametnije, jelda?

Važno je da premijer i cijela politička kasta ovo razumiju.

Upravo nezasitni političari koji će si prvo propisati pa zatim i zgrabiti kroz namjerno kreirane zakonske rupe svaku i najmanju skupu privilegiju, među ključnim su razlozima demografske katastrofe Hrvatske. Važno je da se to shvati pa ću ponoviti: ljudi bježe jer žele skinuti s grbače sve vas silne nezamjenjive i jedinstvene političare.

Objasnit ću još jednom jer mislim da političari to moraju znati.

Niste sve uspješniji na političkoj sceni jer odlično radite, nego zato što zbog bijega perspektivnih i mislećih iz Hrvatske, u njoj ostaje sve veći postotak onih koje ste zarobili uhljebljivanjem i privilegijama, primjerice ovima koje dajete Frki i raznoraznim Frkama.

A kad u Hrvatskoj ostanete samo vi i vaši rođaci, kumovi i prijatelji, bit ćete megauspješni u svih 10 neustavnih izbornih jednica, birači će vam dati 100 posto.

Pa neka se onda Aladrović, Grlić Radman i Frka, kojima je Hrvatska fenomenalno mjesto za život, dogovore koji će od njih ugasiti svjetlo.