URNEBES: Plenkovićev špijun zaposlio se kod Tokića: “Upoznao sam jednoroga”

URNEBES: Plenkovićev špijun zaposlio se kod Tokića: “Upoznao sam jednoroga”

NA DANAŠNJU zatvorenu sjednicu Odbora za nacionalnu sigurnost, na kojoj će se raspravljati o napadu na Banske dvore, ali i o uhićenjima građana koji su kritizirali Plenkovića napisavši da je pavijan i da ga treba gađati jajima, stigao je i Plenkovićev špijun, odnosno formalno njegov savjetnik za nacionalnu sigurnost, Robert Kopal.

Ovo nije prvi put da se Kopal pojavljuje na sastancima na kojima je Plenković. Tako je bilo nedavno na Znanstvenom savjetu za koronavirus, na kojem se ukazao i Kopal.

No generalno gledajući, Kopala se u javnosti može vidjeti manje nego ranije. Ispod radara je tako prošla i vijest da se zaposlio u Tokić autodijelovima. Tamo je početkom siječnja postao direktor za istraživanje i razvoj. Do tada je bio dekan privatnog veleučilišta Effectus.

Kopal je svoje oduševljenje novim poslom kod Tokića podijelio sa specijaliziranim portalom Svijetsigurnosti

“Rad s Tokićem je jedinstveno i neprocjenjivo iskustvo, na tu atmosferu ne možete staviti prst, ali je možete osjetiti”

Kazao je kako je s Tokićem nekoliko godina radio kroz konzultantske i edukacijske usluge.

“Iz raznih razloga, rad s Tokićem je jedinstveno i neprocjenjivo iskustvo. Primarni razlog je taj što su pojedinci posvećeni. Ne samo da su spremni prihvatiti novo već su i željni. Ispituju, postavljaju pitanja, daju prijedloge, misle konvergentno i divergentno, dobro rade u timovima itd. Drugi razlog je atmosfera na koju ne možete staviti prst, ali je možete osjetiti”, rekao je Kopal. 

“To je atmosfera topline, kada sve to osjetite i doživite, shvatite da ste upoznali jednoroga”

Pa nastavio o atmosferi.

“Atmosfera topline, atmosfera u kojoj se stranac osjeća kao kod kuće. Treći i posljednji Tokićev čimbenik je integritet, koji se definira kao osobno poštenje, neovisnost i snažna odanost određenim idealima i praksama. Kada sve to osjetite i doživite te upoznate ljude koji to omogućuju i potiču, shvatite da ste upoznali jednoroga. I takvu priliku koja se pruža jednom u životu ne treba propustiti“, rekao je za Svijetsigurnosti Robert Kopal.

Je li Kopal uzeo slobodan dan kod Tokića, godišnji odmor ili je našao neki treći aranžman kako bi Plenkovića pratio na saborskom odboru, u ovom trenutku nije poznato., piše index.hr