Općinski sud u Kutini ukinuo privremenu mjeru Adrijani Cvrtili za ostankom na radnom mjestu…

Općinski sud u Kutini ukinuo privremenu mjeru Adrijani Cvrtili za ostankom na radnom mjestu…

Bivša direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila putem facebook profila objavila je odluku Općinskog suda u Kutini kojom joj se ukida privremena mjera vraćanja na radno mjesto.

Objavu Adrijane Cvrtile prenosimo u cijelosti;

Predsjednica Općinskog suda u Kutini Jasmina Pintarić našutava se samnom kao sa loptom.Danas je ukinuta privremena mjera za mojim ostankom na radnom mjestu Voditelj razvoja i zaštite okoliša.Sutkinja je zanemarila slijedeće činjenice:

1.da Eko Moslavina d.o.o. ispoštuje ugovor o radu direktora od 19.10.2017. godine i Dodatak Ugovoru o radu direktora od 12. rujna 2018. godine. Prema Dodatku ugovora o radu direktora, Eko Moslavina d.o.o. se obvezala da će u slučaju opoziva Adrijane Cvrtila s dužnosti direktora istu rasporediti na poslove i radne zadatke „Voditelj razvoja i zaštite okoliša.“ Pošto tu ugovornu obvezu tužena do danas nije ispoštovala, tužiteljica traži da sudska odluka zamijeni ugovor o radu za poslove i radne zadatke „Voditelj razvoja i zaštite okoliša.

2.da je Odluka o opozivu Adrijane Cvrtila sa mjesta direktora od 13.12.2021. ništavna jer je potpisana od strane neovlaštenih osoba a to su predsjednik Nadzornog Eko Moslavine i gradonačelnik Kutine sa pečatom Grada Kutine što je nezakonito prema Društvenom ugovoru Eko Moslavine d.o.o.Ništavna je i prema članku 6. Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti.

3.da je dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta od 05.01.2022. godine, a koji Pravilnik je stupio na snagu 13.01.2022. godine, Eko Moslavina d.o.o.ukinula radno mjesto „Voditelj razvoja i zaštite okoliša“što je nedopustivo i nezakonito jer se Eko Moslavina d.o.o. ugovorom o radu direktora od 19.10.2017. godine i Dodatakom Ugovora o radu direktora od 12. rujna 2018. godine obavezala Cvrtila Adrijanu rasporediti na poslove Voditelj razvoja i zaštite okoliša. Prema Dodatku ugovora o radu direktora, Eko Moslavina d.o.o. se obvezala da će u slučaju opoziva Adrijane Cvrtila s dužnosti direktora istu rasporediti na poslove i radne zadatke „Voditelj razvoja i zaštite okoliša.“Prema tome taj Pravilnik je ništavan prema članku 6. Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti.

4. prema članku 6. Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti :Odredbe općeg ili pojedinačnog akta poslodavca te pravnog posla kojima se prijavitelju nepravilnosti uskraćuju ili povređuju prava ili ga se stavlja u nepovoljan položaj zbog prijavljivanja nepravilnosti nemaju pravni učinak.“

Radi se o nenadoknadivoj šteti zbog nezakonitog postupanja i nepoštivanja ugovora o radu direktora od 19.10.2017. godine i Dodatka Ugovora o radu direktora od 12. rujna 2018. godine. Te zatim nezakonitog ukidanja 05.01.2022. radnog mjesta na koje je Adrijana Cvrtila trebala biti ugovorom o radu direktora raspoređena.Radi se i o nasilju zbog svih gore pobrojanih radnji samo zato jer je gradonačelnik Kutine u funkciji većinskog vlasnika Eko Moslavine od 15.12.2021. u istražnom zatvoru zbog kaznene prijave Cvrtila Adrijane USKOK-u. Adrijanu Cvrtilu se nasilno želi ostaviti bez radnog mjesta i stvoriti joj nenadoknadivu štetu.Ja nisam lopta, ja sam živo biće………., stoji u objavi Adrijane Cvrtile