Boris Miletić će vrlo vjerojatno biti isključen iz stranke. Lažirao interne izborne ankete!

Boris Miletić će vrlo vjerojatno biti isključen iz stranke. Lažirao interne izborne ankete!

IDS je najjača regionalna stranka u Hrvatskoj, koja se sustavno i iskreno treba zalagati za javni interes i dobrobit svih Istrijana – pošteno i transparentno. Mi smo tu radi naših birača i zato ćemo djelovati u njihovom interesu i interesu Istre, rekao je Paus, doznaje istra24

Predsjedništvo IDS-a je upravo donijelo odluku o pokretanju stegovnog postupka protiv Borisa Miletića za povredu Etičkog kodeksa i statuta IDS-a, o čemu ćemo u stranci raspravljati u narednom razdoblju, objavio je predjednik IDS-a Dalibor Paus večeras na Facebooku.

“IDS je najjača regionalna stranka u Hrvatskoj, koja se sustavno i iskreno treba zalagati za javni interes i dobrobit svih Istrijana – pošteno i transparentno. Mi smo tu radi naših birača i zato ćemo djelovati u njihovom interesu i interesu Istre – to je naša politička i osobna odgovornost”, naveo je Paus čiju opširniju izjavu izjavu čekamo. Objavu Dalibora Pausa odmah su na društvenim mrežama podijelili predsjednik pulskog IDS-a Danijel Deković i službena stranica IDS-a.

Kako doznajemo, Miletićev prekršaj će vrlo vjerojatno dovesti do njegovog isključenja iz stranke.

-Stegovni postupk je pokrenut i unutar toga će se utvrditi sve relevantne činjenice. Kada stegovno tijelo donese svoje zaključke, biti ćete upoznati sa svime. O kakvim se nepravilnostima radi, ne bih zasad ulazio u meritum stvari, izjavio je za Istra24 predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Na pitanje je li o tome obavijestio Borisa Miletića, Paus je rekao da je on o tome obaviješten. Za pokretanje postupka galasalo je 15 članova predsjedništva IDS-a, a jedan član je bio suzdržan.

– Gospodin Miletić nije bio na predsjedništvu, rekao je Paus. Sastanak je malo prije završio u sjedištu stranke u Splitskoj ulici.  

Kako neslužbeno doznajemo, Miletića se među ostalim tereti da je lažirao interne izborne ankete, a zamjera mu se i autokratsko vođenje stranke.

Stranku definitivno čeka najteže razdoblje u povijesti.

Za izjavu smo kontaktirali i bivšeg predsjednika IDS-a i župana Borisa Miletića no nije odgovorio na poziv.