Večeras kreće druga sezona ‘Nestalih’! Producenti otkrivaju: ‘Opet je bilo mnogo emocija i ista trema kao i prvi put’

Večeras kreće druga sezona ‘Nestalih’! Producenti otkrivaju: ‘Opet je bilo mnogo emocija i ista trema kao i prvi put’

Producent, scenarist i voditelj Joško Lokas (50) priznaje da ga je i sada strah kritika uoči emitiranja. Nije lako, kaže, ispričati priče o živim ljudima i nekima koji više nisu među nama., piše večernji list

Nakon prve sezone hvaljene serije “Nestali”, autora Joška Lokasa, svi oni kojima su Prka, Sikira i Nervoza kao likovi prirasli srcu napokon mogu biti zadovoljni jer upravo večeras na Prvom programu HRT-a počinje dugoiščekivana druga sezona.

Producent, scenarist i voditelj Joško Lokas (50) priznaje da ga je i sada strah kritika uoči emitiranja. Nije lako, kaže, ispričati priče o živim ljudima i nekima koji više nisu među nama. Serija je snimana na području Starigrada Paklenice, Rovanjske, Selina, Obrovca i kanjona Zrmanje, a snimanje je trajalo mjesec i pol. Radnja druge sezone zbiva se 1995. godine, u vrijeme održavanja vojno redarstvene akcije Oluja, točnije priča se nastavlja ondje gdje je stala u prvoj sezoni

– jutro, 4. kolovoza 1995. godine. Šestorica junaka kreću prema oslobođenom teritoriju Hrvatske kako bi se susreli s vojnicima Hrvatske vojske koji sudjeluju u akciji Oluja. Na tom putu upadaju u razne situacije koje će njihov put k slobodi pretvoriti u borbu za vlastiti život u utrci s vremenom. I dalje su u fokusu likovi Prke, Sikire, Nervoze, Gradskog, Delona i Pape, koje glume Goran Navojec, Bojan Navojec, Filip Križan, Marko Cindrić, Alan Katić i Vedran Živolić, a njima se na kraju prve sezone pridružila i Snježana koju igra Sandra Lončarić.

Uz navedene glavne glumce u drugoj sezoni gledat ćemo i poneka nova lica, a koja točno i koga će glumiti, ali i još detalja uoči prve epizode koje morate znati otkrivaju nam producenti serije Joško Lokas, Domagoj Jović i Vedran Kasap.