Predsjednik Milanović uručio prve časničke činove polaznicama 13. naraštaja temeljne časničke izobrazbe…

Predsjednik Milanović uručio prve časničke činove polaznicama 13. naraštaja temeljne časničke izobrazbe…

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović uručio je danas na svečanosti u Uredu predsjednika Republike časničke činove polaznicama 13. naraštaja temeljne časničke izobrazbe – smjer Zdravstvena služba, poručnicama Silviji Jelačić, Antei Klobučar i Sari Milec.

Predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju čestitao je časnicama, članovima njihovih obitelji i prijateljima „na današnjem ulasku u svijet Hrvatske vojske“. Govoreći o Zdravstvenoj službi u Hrvatskoj vojski rekao je kako je to služba koja je započela, kao i cijela Hrvatska vojska – teško, nepredvidivo i bolno prije trideset godina. „Vaši prethodnici radili su u nemogućim uvjetima, izlagali su sebe i ono što su naučili, ne sluteći čime će se baviti ’91. godine“, dodao je.

„Hvala vam što ste se odlučili za ovaj poziv. Iza vas je težak i ozbiljan rad. Čestitam na izboru da se priključite Hrvatskoj vojsci i vjerujem da će i vojska biti jednako pametna i dobra prema vama, da će vam pružiti ono što svaki liječnik treba. Da će vas motivirati da ostanete u ovom sustavu, da se u njemu razvijete i da date sve ono što jedan dobar liječnik može dati“, poručio je predsjednik Milanović.

Činove, časničke bodeže, svjedodžbe i uvjerenja o završenoj prvoj razini izobrazbe časnika časnicama su uručili predsjednik Milanović, pomoćnik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH za zdravstvo general-bojnik Boris Zdilar i zamjenik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta  „Dr. Franjo Tuđman“ brigadni general Blaž Beretin.

Uz predsjednika Milanovića bili su i savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić, načelnik Centra vojnih škola brigadir Damir Stručić i zapovjednik Časničke škole „Andrija Matijaš Pauk“ brigadir Mirko Stošić., priopćeno je iz ureda PRH