Kujica Kika ima novi dom, nije više sa bivšom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović…

Kujica Kika ima novi dom, nije više sa bivšom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović…

BIVŠA predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u listopadu 2018. godine udomila je kujicu Kiku i dovela je na Pantovčak. RTL sada doznaje da Kika već neko vrijeme ima novi dom, a tu informaciju potvrdili su ljudi bliski Kolindi.

“Imamo saznanja da je Kika dobro. Najvažnije nam je da je u dobrim uvjetima. Da nije tako, reagirali bismo. Preudomljavanje je odgovornije nego zapuštanje životinje”, rekao je Luka Oman, aktivist za prava i dobrobit životinja.

Kika već godinu dana živi kod obitelji koja ima veliko dvorište i često je kod njih ranije bila na čuvanju kada se o njoj nije mogla brinuti bivša predsjednica zbog obaveza i putovanja. No vlasništvo se nad psom i dalje vodi na bivšu predsjednicu.

Podsjetimo, prilikom posjete virovitičkom Skloništu za životinje predsjednica je posve neplanirano posvojila psa. Ranije je Kolindi postavljeno pitanje ako ne pobijedi na izborima 2020. godine, što će se dogoditi sa psom, a bivša predsjednica odgovorila je tada: “Ona će ići sa mnom svakako. To je moj pas.”, prenosi index.hr