Braci sa Srebrnjaka pandemija donijela rekordne profite, a evo što se događa sa Zlatkom Sucem

Braci sa Srebrnjaka pandemija donijela rekordne profite, a evo što se događa sa Zlatkom Sucem

Bracina tvrtka, prema poslovnim servisima, ima osam zaposlenih, s prosječnom plaćom od 5,1 tisuću kuna

U jeku pandemije biznis iscjelitelja Josipa Grbavca, zvanog Braco, prema poslovnim servisima, ide sve bolje.

Tvrtka preko koje Grbavac posluje Buđenje d.o.o., u pandemijskoj 2020. godini, prijavila je ukupni prihod od 3,2 milijuna kuna te ostvarila najveću dobit dosad, od čak 1,2 milijuna kuna.. piše jutarnji list

Prijašnjih godina prihodi su se kretali oko 2,5 do 3 milijuna kuna, ali sa znatno manjom dobiti. Ta tvrtka, prema poslovnim servisima, ima osam zaposlenih, s prosječnom plaćom od 5,1 tisuću kuna, a u njoj Josip Grbavac Braco više nije ni osnivač, ni direktor, no prijavljen je na adresi na Srebrnjaku 1, nekretnini koja je cijela upisana u zemljišnim knjigama kao vlasništvo Grbavca.

Osim okupljanja, upravo u dvorani te zagrebačke vile, Grbavac je vlastiti posao pojednostavio, pa je preko internetske stranice braco.me moguće i takozvano “online gazing”, a na toj stranici najavljuju se i njegova gostovanja u Njemačkoj, Švicarskoj… Zanimljivo je i da, uz svoje materijale, CD-ove i knjige, prodaje zlatni nakit, naušnice za 170 eura, privjesak za 270 eura.

Za razliku od njega, u pandemijskoj godini, poznati karizmatik i svećenik Zlatko Sudac, povukao se te ne održava svoje duhovne obnove. Na njegovoj internetskoj stranici stoji da ih neće održavati do daljnjega.

– Vlč. Zlatko Sudac neće do daljnjega održavati duhovne obnove, kao ni seminare, kako u hotelu Malin, tako niti po župama. Trenutačno je na službi i dispoziciji svom ocu biskupu krčkom Ivici Petanjaku. O novim točnim terminima i informacijama bit ćete pravodobno informirani. U ovim kriznim vremenima, vlč. Zlatko Sudac sve vas prikazuje Bogu na oltaru u sv. misama i preporučuje ponizno sebe u vaše molitve – navodi se na njegovoj stranici.

Sudac je svojedobno također pokušao s biznisom, ali nije se u tim vodama toliko snašao, tvrtka Joshua d.o.o. koju je tada pokrenuo, brisana je iz sudskog registra još 2018. godine.