VIDEO/ Velika novost za poduzetnike u Brodsko posavskoj županiji !HAMAG- BICRO otvorio svoj ured u Slavonskom Brodu…

VIDEO/ Velika novost za poduzetnike u Brodsko posavskoj županiji !HAMAG- BICRO otvorio svoj ured u Slavonskom Brodu…

Osnivanje ispostave HAMAG-BICRO-a u Slavonskom Brodu u sklopu prostora Županijske komore HGK u Ulici Matije Mesića 9  dio je predviđenih aktivnosti u sklopu pilot-usluge Decentralizacija usluga HAMAG-BICRO-a u okviru projekta BOND ( Business Organisations Network Development), odnosno, Mreže poduzetničkih potpornih institucija u okviru koje su već prethodno otvorene ispostave u Čakovcu, Antunovcu, Dubrovniku, Bjelovaru, Sisku, Splitu, Požegi, Vinkovcima i Velikoj Gorici.  Projektom je planirano otvoriti ispostave HAMAG-BICRO-a u svakoj županiji Republike Hrvatske, kako bi se u suradnji s lokalnim poduzetničkim potpornim institucijama, poduzetnicima iz svih županija Republike Hrvatske, osigurala viša razina profesionalnih usluga te omogućio jednak pristup informacijama o poslovanju i uslugama HAMAG-BICRO-a. Kroz projekt BOND povezali su se poduzetnički centri, inkubatori, akceleratori, razvojne agencije i znanstveno-tehnologijski parkovi u jedinstvenu mrežu BOND unutar koje su razvijene standardizirane visokokvalitetne usluge koje poduzetničke potporne institucije – članice mreže BOND pružaju poduzetnicima.

Svečanom otvorenju ispostave HAMAG-BICRO-a u Slavonskom Brodu uz župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića nazočili su  i Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a, Ante-Janko Bobetko, zamjenik predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a i Krešimir Rudec, tajnik HGK Županijske komore Slavonski Brod.

U ovoj prigodi predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec je rekao: “Ovo je deseta županija po redu u kojoj otvaramo svoj Ured. Svrha i smisao njegova otvaranja je decentralizacija samog HAMAG-a nakon zaključka da je vrlo pametno  “spustiti” se dolje među ljude, odnosno poduzetnike, na izvorište problema, ali izvorište veselja zbog 450 projekata u Brodsko-posavskoj županiji čijoj se svakoj realizaciji radujemo. Svaka od 350 milijuna kuna vrijednih investicija koje su se ovdje otvorile unazad nekoliko godina nas veseli ali -ne zadovoljava. Jedan od ciljeva otvaranja ovog Ureda je da se te brojke još više povećaju, da Brodsko-posavska županija, odnosno, gospodarstvo postane jedno od konkurentnijih na području RH, a siguran sam da stanovnici ove županije to svakako očekuju i žele. ” – kazao je Vrbanec.

Zadovoljstvo otvaranjem ispostave HAMAG – BICRO-a u Slavonskom Brodu iskazao je i župan Danijel Marušić: “Upućujem riječi zahvale gospodinu Vjeranu  Vrbanecu,  predsjedniku Uprave i njegovom zamjeniku Anti-Janku Bobetku  na ovom velikom iskoraku -otvaranju ispostave HAMAG-BICRO-a ovdje u Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji.  To je doista veliki vjetar u leđa razvoju našeg mikro, malog i srednjeg poduzetništva, a  razmjena informacija, usluga i pomoći koje HAMAG-BICRO već pruža našim poduzetnicima ovako će biti još brža i bolja. Zahvaljujem (HAMAG – BICRO-u) na dosadašnjoj suradnji i smatram da će otvorenje ove ispostave biti velika potpora i pomoć našim poduzetnicima- kazao je župan Danijel Marušić u svom obraćanju predstavnicima medija

 Krešimir Rudec tajnik HGK Županijske komore Slavonski Brod kazao je kako će otvorenje ispostave u Slavonskom Brodu poduzetnicima pomoći u onolikoj mjeri koliko pronađu sebe u djelovanju HAMAG BICRO-a, odnosno, u nekim svojim projektima za čiju realizaciju im je potrebna pomoć ovakvih institucija. ” Ja vjerujem da je ovo jedna “ispružena ruka”  dobre suradnje od strane HAMAG BICRO-a,  jer je čak 98% naših poduzetnika u kategoriji malih i mikro poduzeća. To je ogromna baza koja može sada ovdje u Slavonskom Brodu doći do informacija kako im se može pomoći.” -kazao je Rudec u današnjoj prigodi.

ms/dm