Obilježena 87. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava…

Obilježena 87. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava…

Već tradicionalno, u Sibinju se svake godine kao spomen na događaj koji se dogodio 19. veljače 1935. godine, kada su u ovome Selu nedaleko Slavonskoga Broda mučki ubijeni hrvatski seljaci od strane protuhrvatski raspoloženog režima Kraljevine Jugoslavije, obilježava dan njihova stradavanja, ali i uspomena na rađanje hrvatske želje za slobodom i neovisnošću.

Povodom današnjeg obilježavanja Dana općine Sibinj i 87. obljetnice Sibinjskih žrtava, okupili su se mještani, dužnosnici, predstavnici udruga i svi oni koji su željeli iskazati svoje poštovanje žrtvama polaganjem vijenaca na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima ispred crkve Sv. Ivana Krstitelja, kao i na spomeniku „Sibinjskim žrtvama“.

U ime Brodsko-posavske županije svečanosti obilježavanja 87. obljetnice Sibinjskih žrtava i Dana općine Sibinj prisustvovao je župan Brodsko-posavske županije g. Danijel Marušić, predsjednik Županijske skupštine g. Pero Ćosić te pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, g. Branko Sabo.