Novinari RTL-a, Nove i N1 zajedno u Ukrajini nakon stresnog dana, a gdje je nestao HRT?

Novinari RTL-a, Nove i N1 zajedno u Ukrajini nakon stresnog dana, a gdje je nestao HRT?

Komercijalne televizije RTL, N1 i Nova poslale su svoje reportere u Ukrajinu. U njihove programe cijeli se dan javljaju Leona ŠiljegAna Mlinarić i Ivan Čorkalo. U isto vrijeme HRT, javna televizija s gotovo 3000 zaposlenih i proračunom od više od milijarde kuna, na terenu nema nikoga. Javlja ZAGREB INFO

Naime, građane koji HRT financiraju iz proračuna i prisilnim pretplatama, informirala je hrvatska veleposlenica Anica Damjić, umjesto njihovih novinara.

S druge strane, reporter Dnevnika Nove TV, Ivan Čorkalo jučer je pratio situaciju u Kijevu nakon što je Rusija započela invaziju na Ukrajinu te je prenosio uživo dok su se u pozadini čuli zvukovi sirene prilikom izvještavanja.

”Ne zvuči ugodno, mislim da ćemo u ovom trenutku, nakon javljanja, morati skloniti na sigurno – negdje u podrum”, poručio je Čorkalo.

”Ljudi u Hrvatskoj koji su proživjeli Domovinski rat, znaju da se nešto ozbiljno događa”, dodao je Čorkalo. Na svom Facebook profilu, Čorkalo je dodao zajedničku fotografiju s kolegama i suradnicima novinarima drugih hrvatskih komercijalnih televizija. Na društvenim mrežama istaknuo se jedan od komentara: ‘A gdje je HRT?’.

Nedostatak reportera javne televizije s poprišta primijetili su i drugi na društvenim mrežama.”HRT ima 1,4 milijarde kuna prihoda godišnje. Usred Ukrajinske krize imaju 0 (nula) novinara na terenu, ali im se u Dnevnik javljaju novinarčići iz raznih metropola koje su od Ukrajine dalje nego Zagreb. Odande nam čitaju s papirića što su čuli na CNN-u prije cca 6 sati. I onda kruna ažurnosti – javlja se Branka Slavica iz Washingtona, pa im pukne internetska veza i prekinu prijenos. Valjda da bi bilo dramatično, borbeno… Da ukinemo taj i takav HRT, ostalo bi para ne samo za vrtiće, nego bi doteklo i da si svi platimo Netflix plus HBO i Amazon Prime… Vrijedi razmisliti o tome”, napisao je novinar Mario Duspara na svom Facebook profilu te oštro kritizirao HRT. Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA