Ekonomija bez predrasuda

Iako je svijet napravio veliki napredak, nijedna zemlja nije postigla ravnopravnost spolova. Javlja portal ZAGREBANCIJA COM

U međuvremenu, zakonska ograničenja spriječila su 2,7 milijardi žena u pristupu istom izboru poslova kao i muškarcima. Manje od 25 posto parlamentaraca bile su žene, od 2019. jedna od tri žene i dalje doživljava rodno uvjetovano nasilje.

Konferencija naziva “Ekonomija bez predrasuda” pružiti će priliku za razmišljanje o postignutom napretku na polju ravnopravnosti, a gošće će iznijeti svoja iskustva i viđenja položaja žena te pozvati na promjenu. Ovo je prilika da još jednom naglase i osvijeste ulogu žena u društvu, a konferenciju će otvoriti Damir Zorić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca i Ivana Radić, predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena.

Također na konferenciji će se pridružiti Ivana Gažić, Dunja Firšt, Barbara Kolar, Snježana Turalija, Milka Kosanović, Igor Mikloušić, Gordana Matković i Sandra Šućurović.

Prijaviti se možete putem prijavnice Konferencija Ekonomija bez predrasuda – Mreža žena (mrezazena.com) ili na: mreza@mrezazena.com do 6.3.2022. s naznakom: OSOBNO ili ONLINE.

Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA