Danka Derifaj odriče se nominacije za Večernjakovu ružu: ‘Ovo nije prvi puta da se Večernji list ponaša kao odjel za odnose s javnošću Perkovićevog odvjetničkog tima’

Danka Derifaj odriče se nominacije za Večernjakovu ružu: ‘Ovo nije prvi puta da se Večernji list ponaša kao odjel za odnose s javnošću Perkovićevog odvjetničkog tima’

RTL-ova nagrađivana novinarka nakon neprofesionalnog pustupanja novinarke Večernjeg lista odriče se nominacije za Večernjakovu ružu.

Danka Derifaj, istaknuta istraživačka novinarka RTL-a, u utorak poslijepodne javno se odrekla nominacije za Večernjakovu ružu nakon, kako je istaknula, neprofesionalnog postupanja novinarke Večernjeg lista. Svoju odluku detaljno je elaborirala., donosi RTL

“’Večernji list ispričao se u ponedjeljak Marku Perkoviću Thompsonu zbog neistina u razgovoru s Dankom Derifaj’, ponosno je danas na svom Facebook profilu objavio pjevač i tako ponovno pokrenuo uvrede i prijetnje svojih pristaša u mom smjeru. Ovo nije prvi puta da se Večernji list ponaša kao odjel za odnose s javnošću Perkovićevog odvjetničkog tima.

Već su mi krajnje neprofesionalno smjestili prije tjedan, dva u uvodniku intervjua povodom nominacije za Večernjakovu ružu za novinarski rad. Bez ijednog dokaza, provjere ili pitanja postavljenog meni u intervjuu, izmislili su da sam zbog priče o Thompsonu zaradila kaznenu prijavu. Kako nikakva kaznena prijava nije stigla ni na moju adresu, niti na adresu RTL-a ili odvjetničkog ureda koji nas zastupa, pitali smo Večernji o čemu se radi. Dobili smo ispriku da novinarka ‘nije znala’. Maknuli su neistinu o prijavi s portala, ali je ostala u tiskanom izdanju.

Nisam zamjerila, jer svatko može pogriješiti. Ipak, pitam se radi li se o pogrešci. Naime, Večernji je jučer objavio demanti Marka Perkovića Thompsona na pitanje novinarke postavljeno meni u istom tom intervjuu. Kao da to nije dovoljno, uz navode obrane Marka Perkovića Thompsona objavili su i osobnu ispriku autorice teksta – Thompsonu. To nije samo krajnje neprofesionalno, već i deplasirano. Isprika nema što raditi u nepristranom prenošenju reagiranja uvrijeđene stranke. Osim toga, dojma sam da ispriku novinarka nije ubacila na svoju ruku, jer iznad svakog novinara postoji urednik.

Kako god, i ta je isprika naknadno i potiho nestala s portala, ali ne i s drugih portala

bliskih Thompsonu koji su reagiranje s veseljem dočekali. Šteta je učinjena. Večernji je svojim ponašanjem pokazao da je u stanju bez argumenata, dokaza ili sudskih presuda svrstati se na stranu protagonista novinarske priče o građevinskim malverzacijama i korupciji, a protiv kolegice iz svoje profesije.

E pa veleštovano uredništvo Večernjeg lista, ovim putem javno odbijam nominaciju za Večernjakovu ružu, dapače nakon ovog me njome vrijeđate. Drugi put kad poželite na meni skupljati lajkove i simpatije čitatelja, nemojte ni meni ni njima prodavati priču da cijenite novinarski rad’’, poručila je Danka.