Kupnja gradskih parcela uz popust do čak 95 posto

Kupnja gradskih parcela uz popust do čak 95 posto

Najvišu ponuđenu kupoprodajnu cijenu Grad će smanjiti, ovisno o broju članova te obiteljiŽUPANJA – S ciljem poticanja demografske obnove, urbane regeneracije naselja, smanjivanja iseljavanja mladih obitelji i pomoći građanima, Grad Županja je, kao jednu od demografskih mjera, izradio Program za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji. Javlja GLAS SLAVONIJE

Nakon što ga u srijedu usvoji Gradsko vijeće, on će biti temelj za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada po povoljnijim kupoprodajnim cijenama za izgradnju obiteljskih kuća, u svrhu rješavanja stambenog pitanja građana. Nekretnine će se prodavati preko javnog natječaja, po tržišnoj cijeni koju će utvrditi ovlašteni sudski vještak, i ona će ujedno biti i početna kupoprodajna cijena. Najpovoljnijim ponuditeljem smatrat će se onaj tko ponudi najvišu cijenu, a ona će se smanjiti na temelju utvrđenih kriterija, ovisno o broju članova obitelji. Kako bi mlade obitelji lakše došle do svoje prve nekretnine, Grad ih je odlučio rasteretiti velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće. Obitelj bez djece ostvaruje 10 posto popusta na ponuđenu cijenu, obitelj s jednim djetetom 30 posto popusta, s dvoje djece 50 posto, s troje djece 70 posto, a obitelji s četvero i više djece imat će čak 85 posto popusta. Prijavitelji do 45 godina starosti dobivat će i dodatni popust od 10 posto na ponuđenu cijenu.

Tako će će, primjerice, mlada obitelj s četvero djece, koja je odlučila sagraditi kuću, imati čak 95 posto popusta pri kupnji gradskog zemljišta. Pomoć Grada, kojemu je cilj zadržati i u Županju privući mlade obitelji, i odriče se znatnih prihoda, kupcima će puno značiti jer će novac koji bi dali za zemljište moći uložiti u gradnju kuće, što je velika olakšica.

Na natječaj se mogu javiti hrvatski državljani s prebivalištem na području Republike Hrvatske, koji ispunjavaju Programom utvrđene uvjete. Kupljenu nekretninu kupac ne smije prodati, otuđiti, darovati ili opteretiti najmanje deset godina od sklapanja kupoprodajnog ugovora s Gradom, osim kreditom u svrhu izgradnje obiteljske kuće. U roku od tri godine dužan je kuću sagraditi, useliti se i na toj adresi prijaviti prebivalište.

Program se primjenjuje i u svim slučajevima kupnje nekretnina u vlasništvu Grada na kojima se nalaze izgrađeni ili djelomično izgrađeni stambeni i/ili pomoćni objekti u useljivom, neuseljivom ili u stanju predviđenom za rušenje, pod uvjetom da se nekretnina kupuje isključivo za gradnju obiteljske kuće nakon rušenja, odnosno za adaptaciju postojećih objekata, a sve u svrhu rješavanja stambenog pitanja.

Marija Lešić Omerović Vijest je na LINKU

DEMOS MEDIA